• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Бойко Христов: Всяко транснационално пътуване сега е авантюризъм

Бойко Христов: Всяко транснационално пътуване сега е авантюризъм
Над 1700 сигнала и молби за съдействие на горещия телефон на МВнР

/КРОСС/ Рестриктивните мерки на различните правителства за ограничаване на коронавируса на практика отиват в една посока, но с различна скорост – ограничаване на преминаването на граници. На места вече има пълна забрана, на други места все още има „проходимост” на границите, картината е пъстра.

Усилен е капацитетът на горещия денонощен телефон на Министерството на външните работи, на който се търси съдействие за прибиране от чужбина в ситуацията на пандемия от коронавирус. Вече има над 1700 сигнала и молби за съдействие. Това съобщи пред „Хоризонт” Бойко Христов, член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса от страна на МВнР.

На телефонните линии непрекъснато има дежурни, но проблемът е в сигнала „свободно”, който се чува при повикване отвън. Така хората си мислят, че на телефона няма човек. Това е особеност на централата, уточни Христов. Хората могат да ползват и връзка със съответните посолства и консулства зад граница, съветва той.

Всяко транснационално пътуване в момента е съпътствано с много голяма доза авантюризъм и риск, подчерта Бойко Христов. Той посъветва сънародниците ни, които са в чужбина, ако не се налага да се върнат в този момент, да не предприемат пътуване към страната.

Българите, положителни за коронавирус в друга държава, трябва да изкарат карантината си там – такива са международните разпоредби, обясни още Христов. Към момента нямаме сигнал за българин, който е в тежко състояние заради коронаовирус в чужбина. Има установен механизъм, по който, ако има българи в тежко здравословно състояние, българските власти биват информирани, уточни той.

Официално наложената забрана за екскурзии облекчава ситуацията, посочи още Бойко Христов в предаването "Преди всички". Все още има организирани групи, които още не са се прибрали. Затова външното министерство работи съвместно с Министерството на туризма за завръщането им в страната.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.