• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Минчо Христов, “БСП за България”: Борим се за увеличение на заплатите и преизчисление на пенсиите

Минчо Христов, “БСП за България”: Борим се за увеличение на заплатите и преизчисление на пенсиите

Крадците трябва да бъдат наказани, независимо от коя партия са, подчерта Христов

/КРОСС/ "Смисълът на политиката е да се правят такива закони, които са полезни за хората. Подкрепям програмата на БСП заради няколко конкретни неща - драстично увеличение на всички пенсии чрез тяхното преизчисление, увеличение на заплатите чрез въвеждането на необлагаем минимум. Строг контрол върху монополните дружества - ток, вода, парно, банки, горива и много сурови мерки срещу спекулантите." Това заяви пред Нова телевизията кандидатът за народен представител на БСП от 25-ти МИР в София проф. Минчо Христов.

Той подчерта, че некадърните политически назначения трябва да бъдат изчистени, но най-важното е да не се допусне ситуацията в предишния парламент, когато имаше едно високомерие от страна на т.нар. протестни партии към БСП. "Давам конкретен пример - когато БСП предложи да се увеличат всички пенсии с недостойни трикове пенсиите не бяха увеличени. Същото беше и с назначенията на предишното правителство в енергийните дружества - когато БСП предложи мораториум, пак същите партии не го подкрепиха", поясни Христов.

Минчо Христов призова всички политици да се върнат на истинските проблеми на хората в момента. 

"Геноцидът, който се извършва в здравеопазването, огромните кражби на ДДС - само преди 2-3 седмици стана ясно, че за 3 години НАП е отписала 10 милиарда лв задължения. Като се спрат крадците, независимо дали са от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" или "Демократична България", ще има средства за достойни заплати и пенсии на българите. Крадците трябва да бъдат наказани, независимо от коя партия са", бе категоричен кандидатът за народен представител от голямата коалиция на БСП.

Проф. Христов коментира, че според него е наложително да има необлагаем минимум, защото България е единствената държава в Европейския съюз, където  хората с най-ниски доходи плащат колкото тези с най-големите доходи. "Това е несправедливо. А сме с най-ниските заплати не само в Европейския съюз. Вече изоставаме и от Северна Македония и Сърбия", завърши Минчо Христов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.