• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Huawei публикува годишния си отчет за 2020

Huawei публикува годишния си отчет за 2020

Huawei потвърждава ангажимента си да създава по-голяма стойност за клиентите и обществото и в трудни времена

/КРОСС/ Huawei публикува годишния си отчет за 2020 г. Растежът се забави, но бизнес показателите на компанията до голяма степен съответстват на прогнозните. Приходите от продажби на Huawei през 2020 г. са закръглени до 891,4 млрд. юани, което е ръст от 3,8% на годишна база, а нетната печалба на компанията достига 64,6 млрд. юани, което е увеличение от 3,2% на годишна база.

Въпреки оперативните трудности, породени от санкциите на САЩ през 2019 и 2020 г., Huawei продължи да кани KPMG да прави независим и обективен одит на финансовите отчети на компанията. Документът, изготвен от KPMG, е стандартно немодифицирано одиторско становище. Независимо от обстоятелствата, ние ще продължим да възприемаме прозрачността, като разкриваме оперативни данни на правителства, клиенти, доставчици, служители и партньори.

През 2020 г. мрежовият бизнес на Huawei продължи да осигурява стабилна работа на повече от 1500 мрежи в над 170 държави и региони, което спомогна за осъществяването на дистанционна работа, онлайн обучение и онлайн пазаруване по време на изолацията, породена от COVID-19. Работейки съвместно с доставчици от целия свят, компанията помогна за осигуряването на отлично преживяване при свързване и напредна с повече от 3000 иновативни 5G проекта в над 20 индустрии като добив на въглища, производство на стомана, пристанища и производство.

През изминалата година корпоративният бизнес на Huawei засили усилията си за разработване на иновативни решения, базирани на сценарии за различни индустрии и за създаване на цифрова екосистема, която процъфтява на основата на съвместно създаване и споделения успех. По време на пандемията Huawei предостави технически опит и решения, които бяха жизненоважни в борбата срещу вируса. Един пример е диагностично решение с помощта на изкуствен интелект (AI), базирано на HUAWEI CLOUD, което помогна на болниците по света да намалят претоварването на медицинската си инфраструктура. Huawei също така работи с партньори за стартиране на базирани в облак платформи за онлайн обучение за над 50 милиона ученици от началните и средните училища.

С пускането на HarmonyOS и екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), потребителският бизнес на Huawei продължи да развива своята стратегия Seamless AI Life ("1 + 8 + N"), за да предостави на потребителите интелигентно изживяване във всички устройства и сценарии, фокусирайки се върху интелигентен офис, фитнес и здраве, интелигентен дом, лесно пътуване и забавление.

„През изминалата година се държахме силнo, срещайки се с трудностите", каза Кен Ху, ротационен председател на Huawei. "Продължихме да правим иновации, за да създадем стойност за нашите клиенти, да помогнем в борбата с пандемията и да подпомогнем както икономическото възстановяване, така и социалния прогрес по целия свят. Също така използвахме тази възможност за допълнително подобряване на нашите операции, което доведе до постигане на резултати в съответствие с очакванията.

"Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти и партньори в подкрепа на социалния прогрес, икономическия растеж и устойчивото развитие."
Всички финансови отчети за 2020 г. са одитирани независимо от KPMG, международна счетоводна къща от Голямата четворка.

Годишния отчет за 2020 г. на Huawei е достъпен на: https://www.huawei.com/en/annual-report/2020

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.