• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Киберсигурността се нуждае от сътрудничество в областта на многообразието, инвестициите и стандартите

 Киберсигурността се нуждае от сътрудничество в областта на многообразието, инвестициите и стандартите

/КРОСС/ Семинарът на Huawei и FT Live е посветен на фундаменталната необходимост от устойчив растеж.

Шенжен, Китай - 19 октомври, 2021: Тъй като киберсигурността се превърна в критичен въпрос, спешната нужда от още по-тясно сътрудничество между публичния и частния сектор беше обсъдена на съвместен семинар от FT Live и Huawei. Основни участници в него бяха старши съветника по киберсигурност на Huawei Колм Мърфи, архитектът на OneWeb Cloud Security Architect, д-р Уенди Нг и експертът по киберсигурност на ЮНЕСКО от „Жените и технологииите" Джейн Франкленд. По време на сесията беше изследвано как технологии като AI, големи данни и облак представляват все по-сериозни заплахи за киберсигурността. С ускоряването на облачните изчисления и най-критичната цифрова инфраструктура, собственост на частния сектор, във все по-регулираната среда, въпросът е как индустриите могат да се съсредоточат върху киберсигурността, за да създадат безопасна среда за всички заинтересовани страни.

Основните препоръки и изводи от семинара „Защита на критичната инфраструктура от кибератаки" бяха следните:
Едно от най-фундаменталните предизвикателства е недостигът на специалисти по киберсигурност и задълбочаването на този дефицит на експерти. Това е възможност да се насърчи киберсигурността на всички нива и индустрията да се направи по-приобщаваща, като се преодолее настоящият дисбаланс между половете и по този начин се засили бъдещото развитие на групата от таланти. Разнообразието между половете и културата може да предложи на бизнеса значителни повишения на приходите, по-ниски регулаторни глоби и по-нисък риск.

Инвестициите в киберсигурността и съответните ресурси трябва да се разглеждат като еднакво важни за финансовото здраве за всяка организация. Това включва изграждане на възможности за киберграмотност, започвайки от върха на една компания или правителство.

Предотвратяването на фрагментацията на стандартите е важно, тъй като позволява по-тясно сътрудничество между индустрията и корпорациите. Въпреки че Huawei е един от основните участници в свързаните с 5G решения за киберсигурност и патенти, тя продължава да призовава други компании и правителства да работят заедно. Например ползите от стандарти като GDPR и предложената директива NIS 2 изискват тяхното спазване.

В своите съвети към организациите д-р Уенди Нг от OneWeb сподели технически препоръки относно Zero-Trust, обяснявайки, че „проверката се изисква ефективно преди достъп до всеки ресурс или актив. За да се гарантира оперативна гъвкавост и използваемост, процесът е рационализиран, автоматизиран и управляван чрез конфедеративна идентичност. "

Джейн Франкленд от „Жените в технологията" на ЮНЕСКО подчерта защо разнообразието е важно, обяснявайки: „Нападателите са различни и идват от различни среди, части на света и опит. За да се защитим, важно е да имаме разнообразен екип, който не мисли като всички нас. По този начин ние не завършваме с групово мислене или поддаване на атаки, които са написани само за мъже.
Колм Мърфи от Huawei Europe заключи: „Всеки участник в екосистемата за киберсигурност има своята роля - производители, доставчици на услуги, оператори, правителства и регулатори. Чрез съвместна работа, стойността на дигитализацията може да бъде реализирана за всички заинтересовани страни, за да създадат безопасна, устойчива бизнес среда. "

Семинарът на Huawei и FT Live е петият от поредицата от осем семинара, които ще се проведат през 2021 г.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.