• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Представители на Huawei Technologies Bulgaria се срещнаха с областната управа на Габрово

Представители на Huawei Technologies Bulgaria се срещнаха с областната управа на Габрово

Обсъдени бяха възможности за стажантски програми с Габровския университет и Технологичния парк в града

/КРОСС/ Областният управител на Габрово и неговите заместници Кристина Сидорова и Стилияна Тинчева, които отговарят за ресурси, свързани с образованието и технологиите, проведоха работна среща с представители на технологичния гигант Huawei. Поводът за посещението им е подписването на меморандум за сътрудничество между „Хуауей Технолоджис България" ЕООД и Технически университет - Габрово, стана факт малко преди посещението в Областна администрация.

Акцент по време на срещата се представя в стажантската програма на компанията ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship Program, чрез която се дава възможност на талантливи ИТ студенти от страната да се присъединят към семейството на технологичния гигант. Избраните ще бъдат 50 студенти, които ще получат стипендия, както и възможността да се сертифицират в няколко области след обучение, ръководено от експерти от Huawei. За да достигнете до необходимото финалния кръг, кандидатите е да преминете онлайн обучение и да поставите успешно финалния изпит.

Тези 50 студента ще получават пълен стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, както и най-новия таблет HUAWEI. В допълнение 10-те най-добри студенти от групата ще бъдат вградени като „златни семена" и ще имате възможност да започнете стаж в една от най-иновативните технологични компании в света - Huawei. Изключително впечатлени и вдъхновени от посещението си в Габровския университет и Технологичния парк, представителите на компанията изразиха увереност, че сред тези 50 студенти ще се откроят и габровски таланти.

Представени бяха и технологични решения за обучение в електронна среда, както и за STEM - обучение. Обсъдени бяха и съвместни инициативи, които могат да поставят началото и на още едно сътрудничество с Габрово и област.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.