• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Президентът на Huawei за Европа обсъжда лидерството при кризи по време на глобалния форум „Питър Дракър“

Президентът на Huawei за Европа обсъжда лидерството при кризи по време на глобалния форум „Питър Дракър“

/КРОСС/ Изданието за 2020 г. на глобалния форум „Питър Дракър" се проведе в четвъртък в родния град на мениджмънт гуруто - Виена, Австрия. Ежегодното двудневно събитие, 12-то поред от 2009 г. насам, тази година събира професионалисти в съвременния мениджмънт от цял свят за дискутиране на лидерството и управлението на кризи във време на COVID-19.
Лидерството е в истински недостиг през 21-ви век, според Ричард Щрауб, основател на форума Дракър, поставяйки фокус върху насърчаване на "лидерството навсякъде" - мотото на тазгодишното събитие.
Обръщайки се към публиката относно иновациите, откритостта и сътрудничеството в трудни времена, старшият изпълнителен директор на Huawei Джеймс Ли говори за трите теми, които трябва да ръководят мениджърите днес: фокусиране върху основните ценности на компанията, иновативни технологии и глобално сътрудничество.
"С течение на времето сме изградили твърдо убеждение, че най-добрият отговор срещу бедствието е да бъдем ориентирани към клиентите. Най-добрият отговор на предизвикателството е да създадем стойност за нашите клиенти и за общностите, на които служим", каза Ли, член на Надзорния съвет на Huawei и президент на Huawei Europe.
Техниците на Huawei направиха точно това по време на една друга криза - цунамито, предизвикано от земетресение с магнитуд 9 в Япония през март 2011 г. Техниците възстановиха 680 базови станции само за две седмици при трудни условия, което е пример за основната ценност на Huawei, приложена в действие - поставяне на потребителя в центъра, припомни Джеймс Ли.
Позовавайки се на уроците, научени тази година, Джеймс Ли заяви: "Иновациите и свързаността ще водят цифровата икономика напред, дори в това време на криза. Те ще бъдат ключови за икономическото възстановяване."
Отне на Huawei едва 36 часа, за да внедри безжична мрежа от пето поколение в новопостроена болница с 1000 легла, създадена специално за пациенти с COVID-19 в китайския епицентър Ухан по-рано тази година. Мрежата с високочестотна лента и ниска латентност позволи на 5G роботи да следят температурата на пациенти и да трансферират медицински проби.
Другаде пандемията показа колко спешно са необходими 5G честотна лента и високи скорости на предаване за прилагане на мерки за социално дистанциране, като телеконференции и дистанционно обучение.
Джеймс Ли подчерта също социалното измерение на съвременното лидерство. „Трябва да бъдем по-отворени, не затворени, по-приобщаващи, не пристрастни, по-обединени, не разделени ... Ако можем да се подтикнем да подсилим лидерството в ценности, иновация и глобално сътрудничество, можем заедно да преминем през тази криза и да създадем по-добро бъдеще за всички", каза той.
--

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.