• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Мъжът, хванат с 360 кг кокаин, се изправи пред съда

Мъжът, хванат с 360 кг кокаин, се изправи пред съда

/КРОСС/ Мъжът хванат с над 360 килограма кокаин в столичния Студентски град се изправи пред съда. Николай Петров беше доведен с белезници в Съдебната палата в София. 

В момента Софийският градски съд разглежда мярката му за неотклонение. Прокуратурата поиска 33- годишният мъж да остане постоянно зад решетките.

Първоначално мъжът е задържан с 40 килограма от наркотика, разпределен в два сака в личния му Мерцедес, при рутинна проверка на полицаи на 24 май. 

Вчера вечерта при обиск в дома му в Студентски град пък бяха открити още 320 кг от най-скъпия наркотик. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Проф.ген.Николай Радулов

Много въпроси възникват около заловения наркотик в Студентски град 27.05.2020 Много въпроси възникват около заловения днес наркотик. Въпреки, че колегите от СДВР говорят, че заловеният е на най-ниското възможно ниво, аз си мисля че на най-ниското възможно ниво не се поверява повече от четвърт тон кокаин и то с висока проба на чистота. Наркотикът може би е част от пратка. Това, че се мълчи е естествено, защото най-вероятно намереното количество е част от някаква пратка. Не се наемам да говоря за къде, но очевидно не е за България, тъй като количеството е гигантско. Този наркотик много прилича на наркотика, който, ако не се лъжа, миналата година го намирахме по същото време по крайбрежието, хвърлен в специално направени пакети и така и не се изясни тук ли е трябвало да бъде прибран или просто течението го е отнесло от румънския бряг към нас. Според мен, става дума за една и съща транспортна верига. Радулов е категоричен, че наркоразпространението не е спирало през периода на извънредното положение, а доставките са ставали по домовете. Въпросът е следният: Как това количество наркотик е стигнало в София?. Значи е минало през някоя от границите! Задаваме си и следния въпрос: Какво се случва с контрола на границите?. Дали този немалък товар от наркотици е минал през КПП, което предполага доста софистициран канал или през зелена граница, което също не е възможно, особено в ситуацията на извънредно положение. Факт е, че наркотикът минава през границите и този път, очевидно, по чиста случайност е бил заловен. Имаше подобни случаи, в които специалните служби на щатите – DEA – въздействаха върху това да се пропусне пратка наркотици с цел да се проследи веригата. Дано този товар да не е част от контролирана доставка, защото това ще рече, че ние сме разбили операция на някоя от чуждите специални служби. Складът е разбит в Студентски град, където няма съмнения, че открай време има търговия с наркотици и простутуция. Винаги съм се учудвал от това, че, освен някоя епизодична акция, МВР като че ли няма капацитета да спре това, което се случва.

28.05.2020 03:03:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.