• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

ИДЕС разработи Практическо ръководство по счетоводство

ИДЕС разработи Практическо ръководство по счетоводство
Учебният материал има за цел да помогне на кандидат-одиторите да надградят знанията си по законовата и регулаторната рамка с лекционен материал от признати в областта автори

/КРОСС/ Институтът на дипломираните експерт-счетоводители в България (ИДЕС) разработи Практическото ръководство по счетоводство за допълнителна подготовка на кандидатите за престижната професия експерт-счетоводители.

Основната цел на ИДЕС е да предложи лекционен материал по счетоводство, който може да служи за план, по който правилно да бъде разбрана съответната тема. По този начин ИДЕС се надява да улесни достъпа на желаещите да се развиват в сферата на одита - професия, която още от създаването си е сред тези, които изискват най-много академична подготовка и изпитни защити.

Изданието е първо по рода си и е дело на автори с много академичен и практически опит в областта, в това число - д-р Бойка Брезоева, д-р Георги Николов, д-р Антон Свраков, Драгомир Вучев, Аксения Добазова, Катя Драгийска. То е препратка към ежегодните курсове, организирани регулярно от ИДЕС, които бяха силно ограничени заради COVID-19 пандемията.

Всеки автор е подготвил своето изложение на базата на най-доброто познаване, интерпретиране и практическо прилагане на съответната тема, вземайки предвид нейното правилно разбиране. Съвременното регулиране на счетоводството се случва чрез стандарти, които дават възможност за избор, а не за пряко прилагане на определена норма. Затова и авторите на отделните теми са се стремили да изложат самата философия на приетата у нас счетоводно-правна рамка и да насочат вниманието към възможностите, които тя дава.

Практическото ръководство по счетоводство може да бъде закупено през сайта на ИДЕС като електронен учебник на следния линк. Първите, които ще разберат практическите ползи от него, са кандидатите, на които предстои да положат изпити за дипломиран експерт-счетоводител през есента на 2022 година.

От ИДЕС правят много важно уточнение спрямо ръководството, а именно - че то не е подходящо за самостоятелна работа, преди кандидатът да се е подготвил в достатъчна степен със счетоводната законова и регулаторната рамка, то не може да замести подходящите учебници, монографии, статии и други материали, подготвени от утвърдени автори. Неговото приложение би било ефективно, ако чрез него кандидатът провери своите знания и съответно успее да ги коригира, да ги подреди и да ги допълни.

Изпитът по счетоводство се провежда на два етапа и е само един от 4-те изпита, които е необходимо да премине всеки кандидат за експерт-счетоводител, преди да започне да упражнява професията. Затова и амбициите на ИДЕС са това да е само първото от серия ръководства, които да улесняват достъпа до професията, като по този начин осигуряват повече нови попълнения на експерти одитори.

За ИДЕС:

Институтът на дипломираните експерт-счетоводители /ИДЕС/ е единствената национална професионална организация за всички дипломирани експерт-счетоводители в България.

Квалификацията "дипломиран експерт-счетоводител" е призната в България като една от най-престижните професионални бизнес квалификации. Съгласно закона всички дипломирани експерт-счетоводители имат право да станат членове на Института, след като придобият квалификацията.

Мисията на ИДЕС е да предостави на своите членове ресурса, информацията и ръководството, необходими за извършването на високооценени професионални услуги в полза на инвеститорите, обществото и клиентите.
За повече информация посетете www.ides.bg или последвайте каналите нa ИДЕС във Facebook и LinkedIn.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.