• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Проф. Сергей Игнатов: Интуицията ми показва, че има шансове ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разберат

Проф. Сергей Игнатов: Интуицията ми показва, че има шансове ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разберат

/КРОСС/ Интуицията ми показва, че има шансове ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разберат. В момента се разиграва топката. Интересното е, че в самото начало ГЕРБ дадоха заявка за по-голяма държавническа отговорност и мъдрост, като направиха крачка назад, очаква се и ПП-ДБ да го направи. Това каза бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов в студиото на „Тази неделя" по бТВ.

Правителството, което ще бъде формирано, трябва да бъде отговорно и с преглътнат егоцентризъм.

Служебните правителства по думите му гарантират политическа безотговорност и те са се оказали политически удобни в известна степен. „България може да играе една такава война без позиция по отношение на основните въпроси, но все пак има някакви правила. Ние имаме съюзнически договори и сме длъжни да ги изпълняваме. След приемането ни в ЕС имаше две крачки, които трябваше да бъдат направени, и те в момента са заметени. Влезем ли в еврозоната, това ще бъде и част от решението да не сме толкова бедни", заяви Сергей Игнатов.

Според него ГЕРБ има повече опции за съставяне на кабинет, отколкото вторият или третият мандат. Ако се стигне договореност между двете най-големи партии, правителството ще има подкрепа и на нашите евроатлантически съюзници, посочи Игнатов.

Според бившия министър на енергетиката Александър Николов правителство е възможно да бъде формирано не само с първите две политически сили. В момента 65% от гражданите в България не са представени в сегашния парламент, посочи той. „В природата вакуум не се търпи. В последните години се води политика, която е изцяло на пропаганден принцип и управление на PR-и", коментира той.

Притеснително според него е това, че никой не говори за политиката, която ще ни доведе до приемане в „Шенген" и еврозоната. „Къде е т.нар. експертен потенциал, къде са данните, къде са хората, които ще го реализират? Къде е политиката, която слага определени приоритети върху определени оси или сектори? Нищо такова няма, остана си празно говорене, което е удобно за ядрата на тези партии", смята Николов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.