• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Проф. Огнян Кунчев: България трябва да разполага с подготвени кадри

Проф. Огнян Кунчев: България трябва да разполага с подготвени кадри

/КРОСС/ Преговорите са една игра, която си има правила, и те трябва да се спазват. Очевидно някой не е прочел теория на преговорите. Те предварително трябва да се договорят по какъв сценарий ще преговарят, по какви правила на играта ще играят. Да се объркат правилата на играта означава, че нещо е непрофесионално направено. Това каза математикът проф. Огнян Кунчев в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Ако не се следват правилата на играта, това отблъсква публиката. Резултатът е 70% от избирателите, които не гласуват.

„Основното послание, което искам да отправя, е, че България трябва да разполага с подготвени кадри. Трябва да имаме подготвени институции, които да се занимаят с такива кризисни ситуации и дори да решават реалните въпроси", заяви проф. Кунчев.

Бившият директор на „Пирогов" доц. Спас Спасков заяви, че подготовката е много важен фактор в преговорите. „Още когато се правят разговорите в предизборната част, трябва да си направиш вратата за бъдещи разговори с някого как ще управлявате. Когато в предизборната борба си позволил да обиждаш и да градиш своята позиция на базата на отрицание, а не на базата на свои положителни качества, попадаш в капана на невъзможността за преговори", посочи той.

За сектора на здравеопазването изключително важно значение има общата политическа подкрепа за здравния министър, заяви доц. Спасков. „Сега липсва реална политическа подкрепа по посока на министрите, които и да са те. Не мисля, че говорим за икономически интереси. По-скоро здравеопазването е един горещ картоф и всеки се опитва да го прехвърли на друг. Министърът трябва да има много ясна представа какво прави и защо го прави. Когато се сменя един директор, това трябва да бъде свързано основно със стратегическата линия на министерството. Тогава, когато липсва такава линия, винаги ще си мислим, че смените стават поради някакви лични несимпатии", коментира той.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.