• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Идеи за различни партита за рожден или имен ден

Идеи за различни партита за рожден или имен ден

/КРОСС/ Рождените дни и именните такива са повод да се съберем с близките и да прекараме време с тях. Разбира се, при децата това е свързано с много забавления, гости, подаръци и игри. Ако и вие сте от хората, които искате да подарите незабравим празник на детето си, но нямате много идеи как да го направите, то следващите редове са за вас.

Разбира се, идеите, които ще изброим са напълно осъществими и като цяло зависят от бюджета ви. Ако пък искате нещата да са по-скромни, можете да организирате партито у дома и да играете любимите игри на детето ви или някои от тези, които ще изброим.

Обикновено парти

В този вариант на парти най-често се включва аниматор, който да забавлява децата, има различни игри със състезателен елемент. Можете да наемете и фотограф, който да заснеме радостното събитие  да имате спомени за цял живот.

Рожден ден на открито

За тази цел е важно да съобразите дали рождения ден на детето ви съвпада с топлите месеци от годината. Ако е така, то спокойно можете да организирате събитието в някой парк, край басейна или друго подходящо място за игри и забавления.

Вземете празнична украса за мястото, пригответе различни неща за хапване и разбира се – тортата за рожденика. Тук вече можете да си позволите да вземете игри като бадминтон, футболна топка и други, които са подходящи за открити големи пространства.

Тематично парти

Тематичните партита са страхотен вариант да разнообразите вашият следващ празник. Някой от идеите за тематични партита могат да бъдат – Мики Маус, Спондж Боб или парти с героите от Пес Патрул. За целта може да украсите мястото с балони и да изберете подходящи маски спрямо героите на тематиката която сте избрали.

Парти тип „караоке“

Това е страхотна идея, в която могат да се включат и възрастните. Например, те могат да бъдат съдии, а вие пък да направите сценка, на която да се изявят малките таланти. След това да има независимо жури, което да определи победителя. За него пък да има символична награда, а след като събитието приключи – да се измислят други игри и забавления, за да няма разочаровани деца.

Като споменахме игри, ето и няколко предложения, които са подходящи за домашна обстановка:

Музикален подарък

Тази игра е полезна за всякакви събития и е особено подходяща, ако децата не се познават. Вземете няколко хартии и лакомства. Направете ядро от хартията, поставете лакомства, увийте и пак повторете същата процедура. Идеята е да се получи голям подарък, който да се разопакова.

Помолете децата да застанат в кръг, пуснете музика и нека да си подават подаръка. В момента, в който музиката спре, детето, в което се намира подаръка, започва да го разопакова. След като получи лакомство, играта се продължава. Идеята е всички деца да получат по нещо.

Ядене без ръце

Тази игра може да се играе навсякъде. Нужно ви е да имате само чинийки за еднократна употреба и храна, която трудно се яде – торта, пуканки или нещо друго. Участниците застават с ръце на гърба и при подаден сигнал започват да ядат колкото се може по-бързо. Този, който се справи пръв, е победителят и получава символична награда.

Какво има в торбата?

Тази игра развива въображението и фината моторика на децата. В малко непрозрачно чувалче сложете различни предмети. Целта е децата, без да гледат, само на допир, да усетят какво има в чувала и да го назоват. Този, който познае най-много предмети, отново може да получи някаква награда.

Музикална или филмова викторина

За първия вариант на играта трябва да подберете различни песни, които са добре познати. Пуснете парчето и нека върви, докато някой не го познае. След това отбележете точките на една дъска и за този, който има най-много – получава нещо.

За вторият вариант можете да направите билети, които се изтеглят. Така всеки играч изтегля билетче, а след това трябва да изиграе популярна сцена от филма, така че останалите да го разпознаят и да се забавляват. Играта е подходяща, както за открито, така и у дома, ако имате достатъчно място.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.