• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Стефан Стоянов пише за „Забравената Коледа“

Стефан Стоянов пише за „Забравената Коледа“

/КРОСС/ „Забравената Коледа“ е новата детска книжка на писателя Стефан Стоянов. Между страниците той представя една истинска история, която може и да не се е случила. Илюстрациите са на Здравко Денев. Главният герой е Йохан се сблъсква с различни приключения и доказва своята старателност да закъснява и любопитство в шведското градче – Бьорклиден, където Коледата отдавна е забравена, а защо – разказва авторът Стефан Стоянов.

Главният герой Йохан всъщност се изправя пред много изпитания в немското градче – Брьоклинген. Едно от предизвикателствата пред Йохан е, че той не иска много да ходи на училище:

„Малкият Йохан не е от тези момчета, които успяват да стоят на едно място и да скучаят. Той успява сам да си забърка някакви проблеми, докато решава други. Такова му е детството, но може би на всички е такова. Аз не познавам дете, което не е старателно да не закъснява за училище, човек дори да закъснее за училище, няма да закъснее за уроците на живота. Йохан, докато успява да закъснее, ровейки на един таван, попада на една находка – преспапие с коледен мотив, което той не знае какво е всъщност. Може би единственият, който си спомня какво е това, е дядо му – Олаф. Така започват проблемите на Йохан, но накрая се връща Коледата благодарение на това. Бащата на Йохан в илюстрациите много напомня на моя баща. Всеки герой, илюстриран от Денев, си има реален образ в реалния живот. Няма нищо случайно в тези илюстрации. С голямо удоволствие се пише за деца днес.“

Стефан Стоянов казва, че „Забравената Коледа“ е била замислена като пиеса първоначално, но постепенно се е превърнала в проза. Казва, че винаги се старае историите му и драматизациите му да са подходящи и за малки, и за големи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.