• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Проф. Д. Йончев: Който и да спечели, трудно ще върне вярата в американските ценности

Проф. Д. Йончев: Който и да спечели, трудно ще върне вярата в американските ценности

/КРОСС/ "САЩ преживяват период на накърняване на вярата в основните ценности на обществото. Хората не се чувстват достатъчно защитени от държавата и това, в което са вярвали, им се струва накърнено. Напрежението в обществото от гражданската война и от федерализирането не е било такова". Това коментира пред БНР проф. Димитър Йончев, специалист по национална сигурност.

По думите му, който и да дойде на власт, трудно ще възстанови вярата в американските ценности.

Според проф. Димитър Йончев фактът, че няма по-млади кандидати за президент на Съединените щати говори, че интелектуалният елит не иска да играе тази игра - много компромиси, много пари, които не се виждат.

"Пандемията не е на последно място, но наблюдаваме плодовете на една политика, която бих нарекъл недалновидна. Силовите намеси бяха стар стил, а през това време светът напредна и въведе едни мрежи на придвижване, въведе понятия като мултикултурализъм и толерантност. Всичко това удря по имунната защита на държавите и те се усетиха уязвени", посочи анализаторът.

Изборът на Тръмп до голяма степен беше обосновано от това да съкрати американското участие по света, обясни той и добави:

"Оказа се, че държавите са много проветриви и не могат да гарантират елементарни неща на своите граждани. ... Разглезеният живот приключи. Който и де се намеси в новия свят, който идва, трябва да се съобразява с това, че този свят е пълен със скрити погледи и парични потоци".

По думите на проф. Йончев европейският елит държи на Джо Байдън, защото му се струва, че загуби подкрепата на САЩ, но дори той да дойде на власт, няма да е същото като преди Тръмп.

"Независимо дали Тръмп, или Байдън спечели, Китай ще продължи да бъде икономически съперник, Русия ще бъде врагът, Европа ще бъде прикрит или по-явен конкурент", прогнозира анализаторът и уточни, че за страните от Източният блок няма да има промяна: "Ние сме безвъзвратно включени в един санитарен пояс около Русия".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Каква демокрация търсите при диктатурата на капитала. Смисъла на думата демокрация е загубен при дълбокото социално неравенство. Демокрацията в САЩ е висша степен на демагогия.

06.11.2020 21:17:48

Анонимен

Какъв държавен преврат в най-великата демокрация?

06.11.2020 20:23:51

Анонимен

Като чета постовете почвам да се съмнявам в психическото състояние на американците, че и на българите.

06.11.2020 20:23:07

БЪЛГАРИН

Сънародници, свидетели сме на държавен преврат в САЩ, осъществяван от дълбоката държава, част от която са ръководни лица на Демократическата партия - Хилъри, Байдън, Пелоси и прочее троцкистки сектанти. Целта е свалянето от власт на победилия и на последните президентски избори Доналд Тръмп и осъществяване на световна диктатура на най-едрия финансов, фармацевтичен и оръжеен капитал, ядро на които са многонационални концерни и корпорации в света. Ако тези успеят, а нещата отиват точно в тази посока, карантинирането на населението и поставянето му под пълен диктат с всички възможни средства е неминуемо. Тогава всичко останало няма да има смисъл. Нека всеки в която и да е точка на света се намира и според възможностите си се противопостави на настъплението на този глобален неофашизъм!

06.11.2020 17:27:31

Анонимен

Много е смешно, когато доморасли псевдо анализатори като мухъла от снимката вземат да философстват и дават решения на световни проблеми. Драги не я мисли Америка, както се казва това което не ни убива ни прави по силни, Америка ще си реши днешните проблеми, както го е правила и преди, ами виж малка България, твоите хора КДСарите и началниците им в Кремъл я превърнаха в Кочина....

06.11.2020 13:29:43

Анонимен

Ох,и този намерил за какво да се кахъри.

05.11.2020 06:47:30

Анонимен

Това, което изтъква самообявилия се като специалист по национална сигурност професор го знае всеки средно интелигентен. Все пак малко е израснал в анализаторските си качества от началото на т.н. преход в България. САЩ сама ще се задуши в собствената си демокрация. Амбициите са световно господство, като пример в по-малак мащаб са търпели провал. Изнасянето на технологии и производства, с цел по-голяма печалба се превърна в икономически бумеранг. Свързано с поста, Русия и Турция не могат да бъдат поставяни на една плоскост във всяко отношение.

04.11.2020 17:38:22

Анонимен

Така наречените американски ценности отдавна са под въпрос. Както и лицемерните политики на европейските лидери, имперските амбиции на Русия, на Турция, и пр.

04.11.2020 13:50:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.