• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Елена Йончева: Приемам номинацията за евродепутат от ДПС

Елена Йончева: Приемам номинацията за евродепутат от ДПС

/КРОСС/ Елена Йончева обяви, че приема номинацията за евродепутат, направена от ДПС-Благоевград.

"За мен това е признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България", заяви Йончева пред БТА. И благодари на структурата на Движението за права и свободи.

„Както неведнъж съм казвала публично, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа подкрепа за това, а именно - спиране на безконтролната миграция; спиране на трафика на хора (каналджийството); работещи мерки срещу корупцията на национално и на европейско ниво; защита на журналистите от цензура и политическо преследване", отбеляза Йончева.

Тя посочи, че като евродепутат е успяла да направи пробив по редица теми. „Водих преговори по цялостното законодателство в Пакта за миграция като председател на групата, с представителите на Европейската комисия и Съвета. След пет години пактът беше приет. Той отменя несправедливия за България Дъблински регламент и ще спомогне за намаляване на безконтролната миграция", каза Йончева.

„Започнахме работа по законодателство, което по ефективен начин да ограничи трафика на хора", припомни тя.

„Отстоях и предложението, което да гарантира прозрачност на медийната собственост и финансиране и защитата на журналистите от цензура", каза още Йончева. Социалните мрежи, по думите ѝ, вече няма да могат да свалят качествено медийно съдържание.

„Ще приема подкрепа за участие в европейските избори, която да ми позволи да продължа да работя по тези важни за България теми, подкрепа, която би ми дала свободата да ги отстоявам", подчерта Елена Йончева пред БТА.

От ДПС-Благоевград съобщиха в понеделник, че на заседанието на Областния съвет на партията е взето решение сред издигнатите за кандидати за членове на Европейския парламент да бъде и Елена Йончева. В настоящия Европарламент тя е депутат от БСП в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Източник: БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

K.A.

Всяко национално предателство е свързано с корупция, с хора, които са купени. Всяко национално предателство е свързано с безчинство и натиск да се покрива, скрива и представя за обратното на това, което всъщност е. В България предателствата са национален спорт, те са натюрел, естествено състояние. Да лъжеш по абсурден начин, да твърдиш, че един факт означава точно обратното на истината! В България истината няма значение. Няма значение умирането на държавата. Няма значение как си измамил държавността, как си я посякъл, как си смалил държавата ни. Има значение МАФИЯТА! Тя е толкова могъща, толкова безцеремонна, толкова отвратително нагла, толкова груба и отблъскваща, че истината, журналистиката, човешкото достойнство не струват абсолютно нищо. Няма инструмент, с който да респектираш МАФИЯТА. Мафията убива всичко здраво, което може да покълне като добро бъдеще в България. Мафията се разправя с нормалността, тя смазва интелигентността, защото интелигентност не й е нужна. Интелигентността е пречка! Тя трябва да се изолира, отстрани, стъпче. За да може глупостта, бездарието и низостта да дефилират в чалга държавата, в която основна доктрина е предателството. Мафията се храни от разрушението, тя е неумиращ хищник, който се възпроизвежда. И от една нейна отрязана глава, излизат три нови. Мафията поглъща всеки опит за вдигане на държавата нагоре. Мафията е робство! И всеки, който атакува мафията, бива унищожен или погълнат от нея. Колкото по-прост, толкова по-велик си в България! Жалък елит, жалки схеми. Парите са вашата гилотина. Точно това, което считате, че ви спасява. То ви убива.

25.04.2024 14:14:39

Тях Хага ги зове!

Мимикрията на лъже- европейците като Буда и Шиши ще изчезне догодина, веднага след краха на Примитивна рус в Украйна.

25.04.2024 09:56:41

Анонимен

А! Ами Сергей Станишев как така е бил пропуснат от структурите на ДПС да бъде номиниран за евродепутат? Не бих се изненадал, ако Елена Йончева приеме номинацията. Тази жена ми изглежда толкова нечистоплътна, че да си издрайфаш червата...

24.04.2024 19:59:28

Анонимен

Doide-mi-do-gusha За да продължи да получава евродепутатската заплата, тази "журналистка и политик" е готова на всичко и разбира се нищо не й пречи. Другарката (а тя е именно такава) може да се бори за всякакви каузи, стига да са добре платени и по възможност в Брюксел. Примери за подобни борци много. Интересно как на всички им се дава свобода да развиват самостоятелна дейност, пък партии ги предлагат за кандидати. БОКЛУЦИ ЗА ИЗРИВАНЕ С ГОЛЯМА ЛОПАТА

24.04.2024 19:52:20

Анонимен

magda.shishkova 24 април 2024 18:24 #15 Мисля , че Йончева загуби много с приемането на тази номинация от Пеевски. Загуби уважението на хората които я подкрепяха, загуби собственото си достойнство и сега освен Пеевски никой няма да и вярва , че работи за страната ни. Човек сам какво си направи и Господ не може да му направи! Жалко!

24.04.2024 19:49:39

Относно мириса на Лен4ето>

Лайното на СтаниШеф пак се изсра на метеното.

24.04.2024 19:46:52

Емил Илчев

Проста политическа проститутка. Гнус и слуз. ...,. Elena Кончева прилича на сбръчкано 80 годишно бабе от циганската махала, което на младини си е изкарвало прехранта под мостовете или покрай магистралата.

24.04.2024 19:43:50

Александър Симов

Елена Йончева удари моралното дъно. Още ми е трудно да го повярвам. Не искам да го вярвам, но думите ѝ са пред очите ми - тя приемала номинацията на ДПС като признание за свършената от нея работа. И ми стана болезнено ясно, че ще я видим като кандидат от тяхната листа. Но това е неин проблем. Морален, етичен, политически, но неин. Това, което е обществен проблем е фактът, че с това съгласие тя разрушава десетки каузи, в които хиляди са инвестирали доверие през годините. Защото виждаха в нея символ на битката с модела "КОЙ", безкомпромисен борец с корупцията, разобличител на задкулисието, глас срещу несправедливостта. Аз ѝ вярвах. На заседанието на Националния съвет на БСП, когато я номинирахме за водач на листата за европейските избори, казах, че тя е гласът на цяло едно ново поколение социалисти, които не искат да се примирят с безнадеждността на корупционните паяжини и липсата на всякаква перспектива за различен живот. Оказа се, че това е лъжа. Че всичките ѝ каузи са театър. А битките - грандиозна измама. Десетки социалисти ден и нощ работеха за нея, защото мислеха, че тя води след себе си ново разбиране за политиката. Всичко това днес вече е в руини. Йончева предаде доверието на толкова много хора, че чак е болезнено. Тази, която трябваше да е символ на битката за различна страна, се оказа марионетка на паралелната държава. Кукла на конци на Пеевски. Това политическо джендърство е смазващо, защото именно подобен процес разлага доверието на хората, унищожава надеждата за различно бъдеще и демонстрира такава морална бездна, че надничането в нея води до световъртеж. Покрай тази политическа травестия обаче всички могат да видят колко труден, болезнен и тежък е процесът по очистването на БСП от зависимостите и политическите паяжини. Този процес беше саботиран на всяка крачка, но се оказа, че макар и със спъване, макар и със залитане, че е имало смисъл БСП да се обръща с гняв назад, дори и към хора, които е носила на ръце, за да може да излезе пред обществото и да каже: „Да, понесохме крошетата, изтърпяхме стрелбата в гръб, но не спестихме истината и никога не се продадохме“. И сега ги виждате – търговците в храма - които един по един се махат и отиват в други листи. Прав им път.

24.04.2024 19:40:09

Анонимен

КАК ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ЗАБРАВИ ЗА СИГНАЛИТЕ СИ ПО АФЕРАТА „ЛАРГОТО“? КАК ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ЗАБРАВИ ЗА СИГНАЛИТЕ СИ ПО АФЕРАТА „ЛАРГОТО“? В предизборната си кампания за европарламент на миналите избори Елена Йончева получи от БЪЛГАРСКА ЛЕГИЯ АНТИМАФИЯ и от наш източник целия пакет документи, относно нарушенията за Ларгото или така наречената афера „АЛО, БАНОВ“. Впоследствие забрави да обжалва решенията на прокуратурата. Наш представител лично и занесе флашката с допълнителните документи и по точно секретен доклад на ОЛАФ. И не на последно място най-важното доказателство - МОБИЛНИЯ ТЕЛЕФОН с който е правен записът по скандала „АЛО, БАНОВ“. Йончева активно използва всички тези материали, в предизборната си агитация, а след като стана евродепутат „забрави “ да си вдига телефона. Забрави тези, които и помогнаха и тези, които я изпратиха да се изявява в европарламента . Стигна се до там, че последното обжалване бе направено от г-жа Корнелия Нинова, тъй като Йончева е прекратила комуникацията си с БСП още през 2022 г. Към момента България е задължена да плати десетки милиони към ЕС, заради нередности по проекта „Ларгото“. Към днешна дата министерство на културата оспорва по съдебен път заключението на ОЛАФ и ЕС, което ще доведе до нови наказателни лихви. Елена Йончева беше представена на БЪЛГАРСКА ЛЕГИЯ АНТИМАФИЯ от Румен Радев чрез Пламен УЗУНОВ. Написали сме поне четири сигнала до Румен Радев, относно Ларгото и казуса за неплатените суми към ЕС . Отговор НЯМА! Министърът на културата, който оспори констатациите на ОЛАФ и ЕС е Светослав Минеков. Служебен министър на културата издигнат лично от Румен Радев. Замесените публични личности в скандала са Вежди Рашидов и Боил Банов - кадри на Бойко Борисов и ПП ГЕРБ . Ето Ви малка част от документите, които са доказателство за горното! Българска легия антимафия 9 КОМЕНТАРА Варна преди 9 часа Е тя е малка жена с малко морал и неопределени ценности В скута на Феномена има място за много като нея БАЙ МЕДО ГУМАДЖИЯТА преди 8 часа Пари, пари, пари...и вдигнати баджаци... Зеля преди 8 часа Уродливият човек е белязан човек! На такива вяра не може да има. Те мразят човечеството. Григор е обсебен от "незаинтересоваността" на Президента Радев от белязаната му особа и фабрикува компромати, като този. Тук виновните за Ларгото са на втори план, а "виновни" са Йончева и Радев.... O, tempora, o, mores!..... Зеля преди 8 часа Уродливият човек е белязан човек! На такива вяра не може да има. Те мразят човечеството. Григор е обсебен от "незаинтересоваността" на Президента Радев от белязаната му особа и фабрикува компромати, като този. Тук виновните за Ларгото са на втори план, а "виновни" са Йончева и Радев.... O, tempora, o, mores!..... moitoi преди 7 часа След плюскането на БРЮК-СЕЛСКО зеле остава само миризмата!!! Емил Илчев преди 6 часа Проста политическа проститутка. Гнус и слуз. ...,. Емил Илчев преди 6 часа Проста политическа проститутка. Гнус и слуз. ...,. Емил Илчев преди 6 часа Проста политическа проститутка. Гнус и слуз. ...,. Кончева преди 4 часа Кончева прилича на сбръчкано 80 годишно бабе от циганската махала, което на младини си е изкарвало прехранта под мостовете или покрай магистралата.

24.04.2024 19:38:13

И ТАЗИ СЕ ВРЪТНА

ЛАКОМИ И БЕЗЧЕСТНИ СРЕБРОЛЮБЦИ

23.04.2024 22:15:37

Анонимен

Ленчето се присламчи до мазното Прасе..... ех какво правят париците.... ще гали свински мандрагули....КДСарската заварка/закалка си казва думата.

23.04.2024 15:48:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.