• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Емануил Йорданов: Рокадите в МВР са разбираеми – пролет е, калинките летят

Емануил Йорданов: Рокадите в МВР са разбираеми – пролет е, калинките летят

/КРОСС/ Рокадите в МВР са разбираеми, ако позволите да се пошегувам - пролет е, калинките летят. Това каза в интервю за БТВ „Тази сутрин" бившият вътрешен министър Емануил Йорданов по повод промените, които направи във вътрешното министерство служебният министър Бойко Рашков.

В крайна сметка всеки служител, който е назначен на базата на определена политическа конюнктура, би трябвало да е готов да се раздели в поста си, когато тази конюнктура се оттича по канала, уточни Йорданов. Според него обаче въпросът с отпуските на шефове на служби за сигурност се драматизира повече от необходимото.

Какво значи нямат ръководство - всяка една държавна структура, когато ръководителят й е в отпуск, се ръководи от лице, посочено от него. Всеки от тези хора има заместници. Има годишни отпуски, болнични, не мисля, че трябва да се драматизира толкова, коментира бившият вътрешен министър.

Йорданов призна, че винаги е имало практика хора в системата да запазят постовете си чрез отпуски и болнични. Покойният вътрешен министър Георги Петканов, който го наследил на поста, при среща му казал: „Мислех, че в това министерство работят силни и здрави мъже. Разболяха се масово като встъпих в длъжност".

Емануил Йорданов смята, че служебният вътрешен министър има достатъчно опит, за да влезе с летящ старт в МВР. Бойко Рашков е много сериозен човек, юрист с много опит, бил е директор на Националната следствена служба, след това народен представител, бил е зам.-министър на правосъдието, ръководител на Комисията за контрол на СРС, напомни Йорданов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

След нов пробив на сигурността на летище София очевидно в Гранична полиция нещата не са на ниво .Наложителна е смяна на ръководството .

19.05.2021 17:42:04

Анонимен

От страх за местата си и тези на по ниски длъжности като виждат как се крият началниците им от високите етажи и те ги следват . Наблюдавам как в Гранична полиция се тресе от скандали .За коли път допускат пробив в сигурността на летище София по тяхна вина .

19.05.2021 17:38:32

Анонимен

Журналистите реагират когато някой им направи забележка за тенденциозност, а не се виждат, че са политически играчи и затова сме на 112 място по свобода на словото. Да се огледат и засрамят, а не да реват.

19.05.2021 10:15:43

Цветеслава Гълъбова

След днешното интервю на г-н Бойко Рашков в бТВ и злостното настървение, с което беше обилно атакуван, се питам дали същото отношение ще получат несменяемите говорещи глави от герб, които продължават да бъдат канени из студията. А най-любопитно ми е дали г-жа Гавазова и г-н Йочев ще съберат смелост и ще попитат защо и кой е дал неплатен отпуск до септември на шефовете на службите? Или поне да бяха точно толкова настоятелни и към предишния си гост Боян Магдалинчев, който не можа да се сети колко осъдителни присъди е произнесъл Специализирания съд. Но, това не е толкова важно, колкото разговора на плажа между Бойко Рашков и Васил Божков ПРЕДИ 30 ГОДИНИ! Потресена и погнусена съм от това абсолютно непрофесионално поведение. Журналисти, властите се сменят, но достойнството и професионалната етика са непреходни понятия. Там няма ново и старо, едно е!

18.05.2021 22:52:52

Позор!

бойко борисов първо дезертира веднага след началото на протестите м.г. и се появяваше само там, където няма нормални български граждани. За да спаси своите шайкаджии, директори на служби ги е пуснал в неплатени отпуски преди задължително да са ползвали платени до септември, когато очаква да се върне на бял кон. А това тяхното пък е дезертьорство по време на войни - с ковида, Израел и Палестина , Украйна и Донбас. При това у нас и близко до нас, които застрашават пряко сигурността на страната ни.Най-малкото за подобно предателство е уволнение. Трябва да бъдат съдени и за национално предателство и то на първо място Георгиев на ДАНС и Атанасов на ДАР. Превърнаха контраразузнаването в политическа полиция на мафията, а разузнаването е извор само на скандали през последните 10 години, породени от неговите ръководители - Кирчо Киров го ограби с милиони и има вече няколко присъди от по 10 години,следващият Драгомир Димитров е подсъдим в момента и го крият като генерален консул в Мюнхен, а последният Атанас Атанасов се оказа обикновен страхливец. Егати и разузнавачите, егати и плюнките! Единственото решение е тотално разформироване на всички специални служби, превърнати в слуги на мутренската мафия у нас и започване на чисто.

18.05.2021 19:15:35

Анонимен

Министър Мими,къде си ти ,бе ? Затри се нещо,ама сега пак изпълзя от дупката ,а ?

18.05.2021 16:28:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.