• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Лапчев: Улица в Царево ще носи името на загиналата в потопа д-р Даниела Йорданова

Лапчев: Улица в Царево ще носи името на загиналата в потопа д-р Даниела Йорданова

/КРОСС/ Кметът на Царево ще предложи на общинския съвет една от улиците в града да носи името на една от загиналите в потопа - ветеринарната лекарка д-р Даниела Йорданова. Това каза самият той в „Тази събота" по bTV. „В социалните мрежи на Царево хората се обединяват около това една от улиците да носи името на д-р Даниела Йорданова. Още при първата сесия на общинския съвет ще бъде подадена такава докладна от мен. Днес ще бъде поклонението на жертвите, които даде Царево", каза Лапчев.

По думите му цяла Странджа била удавена, а не само Царево, Лозенец и Арапя. „Започваме да ремонтираме компрометираните язовирни стени", каза Лапчев. Кметът отрече твърденията на къмпингуващите, че плащат такси за караваните по плажовете. По думите му те не плащат такси и караваните са незаконни. Лапчев посочи, че преместването става със съдебни процедури, които се водят. Д-р Даниела Йорданова е сред жертвите на наводненията в Царево заедно с нейната майка съдия Мария Москова, председател на Районния съд в града. При бедствието загинаха още двама мъже. Даниела Йорданова е завършила Тракийския университет в Стара Загора през 2017 г. и е сред двамата пълни отличници на випуска.

От 6 август 2018 г. е член на Българския ветеринарен съюз, като част от Областната колегия на БВС в Бургас. Започва кариерата си в Бургас, а през 2019 г. открива своя ветеринарномедицинска практика в Царево. „Изключително внимателна и всеотдайна в работата си с животните, а сред колегията се ползва с много добро име, активност и колегиалност", заявяват от ветеринарния съюз и допълват, че десетки са позитивните отзиви за д-р Йорданова, като всички се обединяват около това, че тя е отличен специалист с висок професионализъм, много добър лекар и човек.

„Трудно могат да бъдат намерени думи, с които да се опише колко тежка е загубата за всички нас", пишат още от БВС. На страницата на съюза са изразени много сърдечни съболезнования, с преклонение към нейния професионален и човешки дълг, при изпълнение на които д-р Йорданова рискува и губи живота си. Поклонението ще се състои на 9 септември (събота) от 12:00 ч. на Централния гробищен парк в Бургас.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.