• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

САЩ посрещат 2022 г. с ограничени празненства и очакване за икономически проблеми

САЩ посрещат 2022 г. с ограничени празненства и очакване за икономически проблеми

/КРОСС/ В Съединените щати посрещането на Новата година е с ограничени празнични събития, хиляди отменени полети и предупреждения за избягване на круизите. 2022 година може да започне с удар по икономиката вследствие на рязкото увеличение на случаите на заразени с Covid-19.

Бързо преносимият Омикрон вариант на коронавируса нанесе удар както по здравните заведения, така и по сектора на услугите, включващ бизнеси като барове и ресторанти. Малко преди отбелязването на началото на 2022 година здравните власти предупредиха гражданите да не предприемат круизни пътувания след появата на хиляди Covid случаи в американските териториални води.

На икономистите ще е трудно да изчислят какви ще са последствията от новия вариант на Covid-19, като aнализатори на „Мудис“ намалиха прогнозата си за ръст на икономиката за първата четвърт на годината от 5 до около 2 процента.

В страната освен че бяха отменени празнични събития и се стигна до спад на резервациите в сектора на услугите, се създаде възможност за намаляване броя на работещите заради скока на инфекциите, който води до карантина за повече служители и оттам до парализа на голяма част от икономиката.

Подобна е и картината във въздухоплаването, където съществена причина за отмяна на полети е липсата на достатъчно здрав екипаж да ги осъществява. В опит да облекчи ситуацията администрацията на президента Джо Байдън намали периода на изолация за заразените, които са без симптоми.

Meждувременно Ню Йорк – градът на традиционното грандиозно посрещане на Новата година, е отчасти „на пауза“ при рекордно голям брой заразени. Липсата на достатъчно здрави служители доведе до затваряне на линии от градския транспорт, съобщава „Вашингтон пост“.

Въпреки че отиващият си кмет Бил де Блазио изключи локдаун, части от града затварят по собствена воля, допълва изданието. Според „Ню Йорк таймс“ службите за първа помощ в Ню Йорк апелират към гражданите да се обаждат на спешния телефон 911 само в случай на реална спешна нужда, след като една трета от парамедиците на Ню Йорк сити са излезли в болничен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.