• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Отказ от ваксинация: В Ню Йорк хиляди излизат в неплатен отпуск

Отказ от ваксинация: В Ню Йорк хиляди излизат в неплатен отпуск

/КРОСС/ Около 9 000 човека, заети в обществения сектор в Ню Йорк, излязоха в неплатен отпуск заради отказа си да изпълнят заповедта на властите да се ваксинират срещу коронавирус, която влиза в сила днес, предаде Асошиейтед прес, като се позова на кмета на града Бил де Блазио.

Около девет от всеки десет служители, за които се отнася заповедта, са се ваксинирали и не се наблюдават смущения в работата на техните служби, изтъкна Де Блазио. В администрацията и други структури от обществения сектор в Ню Йорк, са заети над 300 000 служители.

„Искам да благодаря на всички, които се ваксинираха. Благодаря ви, че се ваксинирахте. Благодаря ви, че направихте правилното нещо. Благодаря, че направихте възможно да продължим напред", каза кметът.

Мярката за задължително ваксиниране на служителите на Ню Йорк влезе в сила днес на фона на отказа на малцинство от тях, сред които полицаи и пожарникари, да се ваксинират. До вчерашния ден един от всеки четирима пожарникари и един от всеки шест полицаи в Ню Йорк все още беше без първа доза от ваксина срещу COVID-19.

Над 3 500 служители са се ваксинирали срещу коронавируса през уикенда. Около 12 000 са подали молби за тях да бъде допуснато изключение от задължителна ваксинация по религиозни или медицински причини.

Съгласно въведените от градските власти правила служителите, които не са се ваксинирали, ще бъдат оставени без заплащане. Властите на Ню Йорк завиха, че са готови за възможен недостиг на кадри, като ще разчитат, че ваксинираните служители ще работят допълнително, за да покрият празнините в работните графици.

Ръководителят на професионалното обединение на пожарникарите от Ню Йорк, което се противопостави на задължителната ваксинация, предупреди, че обществената сигурност може да бъде изложена на риск. Пожарната служба заяви, че е готова да спре работата на до 20 процента от екипите си.

„Тук сме днес заради една заповед, която не засяга само нашите членове, но и всички служители на общинските служби на Ню Йорк, на които им бяха дадени девет дни да вземат решение, което може да промени живота им и да се отрази върху кариерата им", заяви председателят на обединението на пожарникарите Андрю Ансбро на сутрешна пресконференция.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио посочи, че най-важният приоритет на градските власти е да спрат разпространението на коронавирусната зараза, която продължава всеки ден да отнема живота на местни жители.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.