• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Илияна Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало

Илияна Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало

/КРОСС/ "Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало", каза вицепрезидентът Илияна Йотова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Според нея той ще носи белега на задкулисието, нещо, което в момента не отговаря исканията на хората. Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори каза още вицепрезидентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова няма да гласува на днешните избори за председател на БСП, защото членството й е замразено.

"Президентът Радев избра по-честния подход - не зад завесите, а пред завесите. Излезе с всички рискове, които може да има един президент и един лидер, да каже това, което мисли, с ясното съзнание, че то не може да се възприеме от всички", каза тя.

По думите на Йотова президентът е спечелил и продължава да печели.

"Мостът много отдавна е изгорен между двете институции. Още буквално няколко месеца, след като ние стъпихме в президентската власт, очевидното нежелание на изпълнителната власт да работим като две институции, които имат цели, интереси, национални цели, едно противоборство, което беше несериозно и до голяма степен подрива интереса на собствените ни институции в България, след това се чудим защо хората не ни вярват", заяви Йотова.

Вицепрезидентът е против ситуацията да се представя като конфликт между две личности. "Нещата са много по-сериозни. Хората, които протестират, тези 60 000 или повече, които излязоха на 10 септември, те не са там, защото са на страната на Радев или защото са на страната на една политическа сила, това е едно спонтанно решение", продължи тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нали навремето за тази цел бе приет Закона за държавния служител! Предполагаше се, че именно по този начин, след честни конкурси ще се избират чиновниците! По описаната от вас структура, само министърът трябва да е политическото лице! Той е този, който трябва да свежда правителствената политика, докато замовете му трябва да са експерти-професионалисти в съответната област!

12.09.2020 15:08:20

Анонимен

Време е да се измени Конституцията, като /както в Англия/ се въведе експертното начало. Във всички министерства и на всички нива в администрацията да се назначават държавни чиновници на експертен принцип и след честен конкурс, а не партийни калинки. Начело на всяко министерство - държавен секретар с ранг на първи заместник-министър. Партийни лица - само министърът и заместник-министрите заедно с помощниците /секретарките/ им. Само този ограничен партиен апарат, който провежда политиката на Правителството, се сменя след избори. Цялата администрация, от държавния секретар до чистачките, остава непокътната. Само така може да има прогрес.

12.09.2020 13:15:51

Чалгария

Единият вдига юмрук, другия краде.

12.09.2020 12:08:12

60000,хайде посмали малко

6000 са участващите в най-многолюдния протест досега.С толкова хора може само шум да се вдига.Бабаитът вдига и юмрук,но не вдига идеи.Т.е.всичко е доникъде.

12.09.2020 11:25:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.