• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Илияна Йотова: Очаквам да има кабинет

Илияна Йотова: Очаквам да има кабинет

/КРОСС/ Очаквам да има кабинет и чакам с голямо нетърпение Народното събрание да гласува този кабинет и той да започне да работи. Tова каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Казанлък. Тя е гост на града по повод откриването на 18-ата Световна среща на българските медии, която събира в града журналисти от цял свят.

"Сутринта чух една реплика, която ме разтревожи много като гражданин за бъдещето на този кабинет. Бъдещият министър председател акад. Денков каза, че влиза в това управление, без да има никакво доверие в своите коалиционни партньори от политическа партия ГЕРБ и има доверие само на Мария Габриел", посочи тя. Според вицепрезидента "това не е добро начало". Тя изрази надежда все пак да има стабилен редовен кабинет.

На въпрос относно състава на бъдещия кабинет Илияна Йотова посочи, че не бива да се влиза в хипотези, защото списъкът не е финализиран. "Ако е този, с който разполагат медиите, не мога да коментирам, защото голяма част от тях не ги познавам лично, но не бих искала в никакъв случай да се включвам в този тон на отрицание и конфликтност още преди да сме разбрали за какво става дума", подчерта тя. Йотова посочи, че бъдещите министри ще трябва да носят своята отговорност, защото "ще трябва да слагат кървави подписи, ще трябва да принуждават европейските институции да заобикалят европейските закони, за да ни вкарат в еврозоната и ще трябва да проведат този тежък разговор с Урсула фон дер Лайен, защото ще трябва да извършат законни и незаконни уволнения в администрацията, ще трябва да променят службите за сигурност и МВР с наши, за да прави нашите избори", каза още Илияна Йотова.

"Живеем в демократична страна и всеки човек има право да протестира, когато не е съгласен с нещо", коментира Йотова относно организирания довечера протест пред Президентството. Ние ще чуем какви са претенциите на хората, винаги в своята политическа биография съм чувала тези хора, независимо дали са хиляди или е само един човек, отбеляза тя и подчерта, че всеки български гражданин трябва да бъде чут, а "умните хора и умните институции си взимат поуки от тези уроци и трябва да вземат правилните решения", заяви вицепрезидентът, цитирана от БТА.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.