• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Илияна Йотова : Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия

Илияна Йотова : Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия

/КРОСС/ Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия, каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя все още се надява да бъде намерен компромисен вариант, така че и двете страни да направят стъпка назад. 

Йотова беше гост на фестивала "Съкровища от Изтока" в София - четвърто издание,  който участват 12 азиатски държави, според организаторите..

За мен най-добрият вариант е преразглеждане на наредбите в един двустранен диалог и там, където наистина има доказателства - руските дипломати да бъдат отзовани, посочи тя. Според нея няма никаква полза от радикални ходове и от двете страни.

Що се отнася до начина, по който беше проведена цялата тази процедура, мисля, че вече достатъчно ясно стана, че 4-5 ден никой в държавата не може да поеме отговорността кой е взел това решение, добави още вицепрезидентът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някой да не си мисли, че в българското посолство в Москва няма разузнавачи под прикритие. Не се е чуло някой да е отрекъл това. Само, че те не са приоритетен обект на руското контраразузнаване защото България не се счита като опасност за Русия, дори като член на НАТО. Да споделя с широката гражданска общественост и политиците, че контраразузнавателните органи на всяка страна са наясно с принадлежността на състава на посолствата. Нещо повече самите разузнавачи под прикритие в посолствата се знаят помежду си и имат коректни професионални отношения един към друг, независимо от политическия режим на своята страна и взаимно си обменят информация за страната, в която пребивават. Всеки си гони задачите, поставени му от Центъра.

02.07.2022 23:31:25

Анонимен

След като премиера тръбеше високо и на всеослушание за шпионската дейност на руското посолство и консулства сега се оказа, е това е изключително в правомощията на външното министерство. За службите вече не се и споменава, защото се оказа, че при тях няма такива доказателства. Забрави се и се замълча за руските агенти в Служба военна информация, а такъв шум се вдигна тогава с триковете от шпионската практика и предположенията как те стигали до руското посолство. Тези, които ги лансираха са некадърни дори да напишат по този сюжет криминален роман. От него биха придобили голяма известност.

02.07.2022 21:18:27

Анонимен

След като се оказа, че няма доказателства за шпионска дейност на изгонените 70 служители от руското посолство и консулства в България лъсна чуждата поръчка. За такава престъпна дейност няма доклади в прокуратурата. Сега от правителствения кабинет се изсипа версията, че български публични личности и журналисти получавали по 4 000 лева месечно, за да пропагандират в полза на Русия. А за това как се плащат тези пари по банкова сметка или на ръка нито дума, защото вероятно отново няма доказателства. Кои са те също е тайна. В българската общественост може да има някой и друг шаран, но едва ли да са в изобилие. Е простено е да се произвеждат такива измишльотини срещу заплата от 14 000 лева.

02.07.2022 20:57:10

Анонимен

Ами, след като е толкова явно, че българската нота е с нелегитимен подпис и несъобразен със законосъобразната процедура, Парламентът да се събере и да препоръча да се оттегли и отново да бъде подложена на обсъждане в МС така както му е реда с всички изискани допълнителни пояснения. Това не е крачка назад, а напротив – искат се допълнителни разяснения и доказателства. Така е правовия ред и няма нищо срамно и нередно да се признае един некомпетентен ход.

02.07.2022 15:46:34

Анонимен

Йотова, не може да си толкова глупава. Най-вероятно именно така ще се случи. Русия ще ви издърпа ушите и ще ви накара да се чувствате като деца-идиотчета и сле дтова великодушно ще ви прости. Така го правят професионалистите. Обаче от думите не се чувства, че вина за създалата се ситуация носим единствено ние като страна. А най-жалкото е накрая. Не ни стигат 4-5 дена за да разберем кой персонално е виновен. Жалко, жалко и тъжно. Истината е че ако не се даде ясна оценка на действията на едно лайно, допуснато да стане премиер, от партия образувана след спечелване на изборите, вие като управляващи ще сте винаги след събитията, а хората винаги ще живеят с последиците от персоналните грешки. Що се не гръмнете. И Президентство и правителство и народно събрание.

02.07.2022 15:19:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.