• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Илияна Йотова: Нашата роля като държава членка на ЕС трябва да бъде по-силна и по-сигурна

Илияна Йотова: Нашата роля като държава членка на ЕС трябва да бъде по-силна и по-сигурна

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Илияна Йотова, каза че определено сме проявили колебание относно войната в Украйна. „За съжаление не виждам кога ще видим края на това насилие в центъра на Европа. Свикването с войната би била най-тежката присъда за днешното общество - българско, европейско, световно. Нашата роля като държава членка на ЕС трябва да бъде по-силна и по-сигурна".

Инцидентът на границата край Елхово нямаше да бъде възможен, ако бяхме си свършили работата като институци, като държава през последните 10 г., заяви Йотова. „Темата за миграцията е общоевропейски и световен въпрос. Все още съществува Дъблинското споразумение, което е остарял и неработещ документ. Отговорна е страната за мигранти на чиято територия те за първи път стъпват в рамките на ЕС. Т.е. България е отговорна за всичко. Можехме да имаме една по-структурирана политика по отношение на нашите искания. България получава твърде малко пари. Защо е важно това? Важно е заради техниката, заради системата за наблюдение".

Трябва да се помисли какво да се прави оттук нататък, категорична е Йотова. „За мен всичко минава през разбиването на каналджийските мрежи. Те са от самото начало, те не са създадени в последните дни, седмици или месеци".

Нестабилността влия на всичко - както върху обществото, така и върху работата на институциите. „Не е добре, че вече 2 г. живеем в такава нестабилна политическа криза. По молба на много от политическите партии президентът създаде може би най-добрата логистика, за да могат да бъдат проведени достатъчно разговори между парламентарните групи. Стана неставащото през предишни периоди от време - седнаха на една маса и по тях се спори, взимат се решения. Аз съм оптимист за създаване на правителство. Но не ми харесва, че след като много от политическите лидери казват колко е важно това, но след това стават едно „но", последващо от многоточие".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.