• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Йотова: Земеделците се борят за повече българска продукция и заслужават нашата подкрепа

Йотова: Земеделците се борят за повече българска продукция и заслужават нашата подкрепа

/КРОСС/ Срамно е земеделска страна като България да внася над 80% от зеленчуците и плодовете. Българските земеделци се борят за повече българска продукция и заслужават нашата подкрепа. Не финансови кръпки, а дълбока и разумна с поглед към бъдещето политика е необходима. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването в Международен панаир - Пловдив на Международното земеделско изложение АГРА, на Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ.

„Българските земеделци не са терористи, както бяха определени неотдавна. Те искат да защитят своя нелек труд, който осигурява нашата прехрана. Искат качествена продукция и достоен живот", посочи вицепрезидентът. Тя определи Зелената сделка като добра инициатива, която обаче не трябва да ощетява, а да дава възможности за развитие, за да могат европейските земеделски производители да устояват на нелоялната конкуренция от трети страни, където ги няма тежките европейски регулации. „За всичко това трябва да се погрижим заедно. Представителството днес на най-високо ниво е знак за подкрепа за българските земеделци в тези трудни времена", подчерта Йотова.

Вицепрезидентът поздрави ръководството и екипа на Пловдивския панаир за амбицията, волята, постоянството и усилията да се справят с трудностите и да предоставят възможности на българските производители да покажат продукцията си и да създават международни контакти. „Всяка година съм тук не като ваш гост, а като ваш съмишленик, защото разбирам огромното значение на този мащабен форум не само за България, но и за нашите съседи, за Европа и целия свят", заяви Илияна Йотова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами като долукоментиращите не харесват да си ядат пластмасовите домати от турция и холандия. Те забравят че западните производители са щедро субсидирани , защо нашите да не бъдат. Откога да си защитаваме нашия интерес и нашите производители се превърна в руски шпионаж. Долукоментирашите психопати ако бяха стъпвали поне веднъж в Европейската комисия и парламент да видят как страните там ще си издерат очите за да докопат по големи субсидии, милиардите , които се изливат на западните фермери , друго щяха да мислят. Ние какво да лапаме мухите ли докато другите прибират милионите и милиардите за земеделие. Само психопат анти българин може да мисли така.

21.02.2024 11:23:38

Да бе!

Комунистите подкрепят протестите на земеделците с една единствена цел- сваляне на евро-атлантическото правителство и назначаване отново на служебно правителство на руските шпиони.

20.02.2024 22:47:24

ццц

...дебеланке, те се поряд за повече субсидии и са едни тарикати на ниско ниво...но са удобни за манипулиране!

20.02.2024 16:22:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.