• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Цветлин Йовчев: Има едно абсолютно недооценяване по отношение на сигнала за готвена терористична атака

Цветлин Йовчев: Има едно абсолютно недооценяване по отношение на сигнала за готвена терористична атака

/КРОСС/ Има едно абсолютно недооценяване, игнориране и дори подигравателно отношение по отношение на сигнала за готвена терористична атака, подаден от САЩ. Това каза бившият директор на ДАНС Цветлин Йовчев в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Той обясни, че според информацията сигналът на американските служби за готвен атентат е бил доста конкретен. „В него се посочва, че вероятно нападението ще е свързано с концерт. Това е доста добра насока, за да планираш и да проведеш съответните мероприятия и да не допуснеш този атентат", коментира Йовчев.

Кадрите от мястото на атентата по думите му показват много слабости в сигурността. „Не може на едно такова място, на което се събират над 6000 души, да нямаш елементарни мерки за сигурност. Влизат тези хора, изстрелват може би по четири пълнителя, взривяват граната и през това време няма кой да им противодейства. Това означава, че на близо дори не е имало полицейски сили. Определено е имало подценяване на ситуацията и мерките за сигурност са под всякаква критика", заяви той.

На всяко обществено място, където се събират големи групи от хора, би трябвало да има план за противодействие на терористични атаки. „Тези планове трябва да са част от общия план на града и от националния план. Това го има и в България, и във всяка една страна, която при съвременните условия се е сблъсквала с такива заплахи, независимо дали са провеждани пряко терористични атаки, или не. И в този план би трябвало да бъдат разгледани всички сценарии на терористична атака", обясни Йовчев.

Путин насочва вниманието към Украйна, защото в противен случай властите трябва да поемат вината за допускане на терористичния акт, заяви бившият директор на ДАНС. „Има две несъстоятелни твърдения, изречени от властите. Руският президент каза, че те са щели да имат прозорец, за да преминат украинската граница. Когато има такова твърдение, трябва да се посочат конкретни доказателства. Това означава, че те трябва да преминат през зоната, която се контролира от руските войски и която е под изключително зорко нападение. Няма как да се случи това без Русия да съдейства за това нещо. Втората теза, която се лансира, е, че те са го извършили за пари. Масови убийства до момента са извършвани или от психопати, или от дълбоко индоктринирани хора", коментира Йовчев.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И този излезе от нафталина. Само за да отрови въздуха.Той е министър на вътрешните работи от 27 юли 2009 – 13 март 2013. Да беше разкрил убийството на сестри Белнейски!. Не нали! Но много го бива за анализатор.

24.03.2024 12:31:55

Анонимен

Бла, бла, бла. Русия като мащаби не е като България. Ежедневно има мероприятия по цялата страна и то с посещаемост в десетки хиляди. Спортни, културни, обществени прояви. Без конкретика за възможна група извършители, регион и най-вероятни мишени е невъзможно да се направи каквото и да било. Какъвто и план да имаш, не можеш да стреляш, заради потенциалните жертви. В случая имаш контрол на входа, ама гадовете започват де стрелят още преди него и убивайки невъоръжената охрана влизат. Нищо не можеш да направиш, ако не ги неутрализираш преди появата им сред тълпата. Така че не си проветрявайте устите. За по-малко от 8 часа руските служби ги изчислиха и хванаха. Вие дали бихте се справили?

24.03.2024 12:22:26

Анонимен

По време на коментара на Зеления, свързан с атентата в Русия, лицето му не изразяваше съчувствие, а задоволство.

24.03.2024 12:14:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.