• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Цветлин Йовчев: Мога да се обзаложа, че записите на „Продължаваме промяната“ не са направени по законен път

Цветлин Йовчев: Мога да се обзаложа, че записите на „Продължаваме промяната“ не са направени по законен път

/КРОСС/ Мога да се обзаложа, че записите на „Продължаваме промяната" не са направени по законен път. Опитът да се въвлекат службите ще завърши с фиаско. Това каза снощи Цветлин Йовчев - бивш вътрешен министър и бивш председател на ДАНС, в предаването „Лице в лице" по бТВ.

Много често политиците се изкушават да използват нерегламентирани средства, с които създават компромати срещу своите опоненти, и да въвлекат службите, заяви той.

Последният аудиозапис с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков, публикуван в сайта „Афера", според него ще бъде поредното фиаско. Според него в случая става въпрос за т. нар. „частни разузнавателни структури". „Слуховете говорят, че сериозните частни разузнавателни структури са повече от една", допълни той.

Йовчев напомни за случая „Марсалек" в Австрия - журналистическо разследване установи, че един от най-известните млади предприемачи в Австрия, Ян Марсалек, е свързан с руските служби. „Там именно бивши служители на службите бяха следили и събирали информация за журналиста Христо Грозев по поръчение на Кремъл", припомни бившият директор на ДАНС.

Срещу дейността на подобни структури трябва да противодейства държавата, заяви Йовчев. „Подобни структури са опасни не само от гледна точка на компроматните скандали в една предизборна кампания, но те са опасни за националната сигурност", допълни Йовчев.

Има цели области в системата за сигурност, в които нямаме изградени способности и няма кой да ги изгражда, подчерта той. „Например хибридните заплахи и киберсигурността. Ако започнем да говорим за отбранителните способности в момента, ние сме значително назад", посочи Цветлин Йовчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дали записите са законни няма никакво значение, важното в същност е едно и никой не му обръща внимание, че цялото КДСарско войнство се е юрнало да ги компрометира, активирани са всички възможни канали и хора, което говори ясно кой кой е. От една страна са КДСарите и техните проксита Тулупа, Свинята, Учиндолеца, Копейката и БСПто от другата са хората които искат да сме нормална държава.

28.05.2024 11:03:58

Анонимен

Я не се излагай. Не може нещо да е незаконно, след като изкарва наяве незаконни договорки. Излиза, че трябва да се прикриват.

28.05.2024 10:21:16

Анонимен

Четох внимателно да пасажа с Христо Грозев и там загубих интерес. Грозев е плюнка като журналист и се съмнявам че представлява интерес ( освен контактите му с MI-6) като агент. А процесът с даването на гласност на злоупостерби с власт и нарушаване на законите, ще се задълбочи, след като службите призвани да защитават интересите на нацията защитават интересите на компрометираните политикани. Не спирайте истината, спрете престъпниците. Сложни времена - нови подходи. Време не остана, а вече и търпението е на предела.

28.05.2024 09:03:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.