• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Захарова: Италианската икономика в капана на безсмислените политически решения на Вашингтон и Брюксел

Захарова: Италианската икономика в капана на безсмислените политически решения на Вашингтон и Брюксел

/КРОСС/ "Италианският народ и италианската икономика са в капана на безсмислените политически решения на Вашингтон и Брюксел", написа в телеграм говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Ето и пълния текст:

Италианският министър на околната среда Роберто Чинголани представи плана си за намаляване на зависимостта на италианската икономика от руските въглеводороди. Ясно е, че този план е наложен на Рим от Брюксел (който на свой ред действа по нареждане на Вашингтон), но в крайна сметка италианският народ е този, който ще пострада.

И така: Намаляване на отоплението в частните домове до 18-19 градуса с намаляване на режима на отопление с един или два часа. Намалено улично осветление и евентуално затваряне на ресторанти и барове през нощта. Пандемията се завръща. Само че сега политиците са тези, които го правят. Но ситуацията е много по-лоша. Инфлацията достигна кризисните равнища от 80-те години на миналия век, потребителската кошница поскъпна с 10 % и продължава да се покачва.

Към това трябва да се прибави и загубата на приходи от нормалните полети до Русия, както и всякакви пречки пред огромния брой руснаци, които посещават Италия. Дори няма да започвам да говоря за всички онези "зелени преходи" и други въглеводородни шарлантанства.

А бизнесът, на който се крепи всичко в Италия, дали някой изобщо го е попитал?

Ема Марчегалия, която беше ръководител на сдружение на италиански бизнесмени и голям предприемач, се оплаква, че сега ситуацията е такава, че американските бизнесмени плащат седем пъти по-малко за електроенергия от италианските. И това е така, въпреки че инициаторите на санкциите се намират отвъд океана. Всъщност санкциите се превърнаха в инструмент на нелоялна конкуренция за италианските производители.

Бизнесът в Италия се унищожава от чуждестранните "братя", защото всеки ще трябва да оцелее сам в глобалната криза.

Италианският народ и италианската икономика са в капана на безсмислените политически решения на Вашингтон и Брюксел.

Сякаш на народа на Републиката се казва: умният човек няма да върви нагоре, умният човек ще заобиколи планината. Изглежда, че това е правилното решение. Но какво ще стане, ако Апенините са дълги 1200 км.

Изглежда, че Рим е тласкан не само към безсмислени действия, но и към икономическо самоубийство, за да се реализира безумието на евроатлантическите санкции.

А когато трудолюбивият италиански бизнес се срине, той ще бъде изкупен евтино от янките. Както винаги е било. Не разчитайте и на китайски инвеститори - след обидите, нанесени от Запада, Пекин няма да плаща чужди сметки.

Сега един риторичен въпрос: Ако днес всеки е готов да направи всичко, дори напук на собственото си съществуване, защо в продължение на 8 години не помогна за решаването на кризата в Европа нито с думи, нито с дела? Отговор: Защото архитектите на сегашното безумие са същите като преди 8 години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.