• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Светослав Илчовски: Цената на слънчогледа е манипулирана

Светослав Илчовски: Цената на слънчогледа е манипулирана

/КРОСС/ Зърнопроизводителите протестират, защото ги подведе бившият настоящ премиер. Контролира се всичко. Продавайте, фермери, че идва евтиното от Украйна - това е замисълът на всичко. Те трябва да продават под себестойност и са на огромни загуби. Това каза снощи зърнопроизводителят Светослав Илчовски в предаването „120 минути" по бТВ.

Директните плащания са ограничени за земеделците. „На нас ни плащат „зелени плащания" - за спазване на зелени производствени практики, да пазим почвата и да облагородяваме земята", обясни Илчовски, който е сред най-големите производители в страната.

Според него изказването на премиера Денков за „преговорите с терористи" е глупаво. „Бойко Борисов ги подхлъзна да говорят глупости", смята той.

По думите му цената на слънчогледа е манипулирана. „Дава се, че има свръхпроизводство на слънчоглед, а то няма. Нито украинският слънчоглед влияе на цената, нито нашият. Знам, че този слънчоглед го няма. Докладът на Министерството на земеделието на САЩ е манипулиран", посочи той.

Украинското зърно няма да повлияе на цените за крайните потребители, категоричен бе Илчовски. „Цената в търговската мрежа на олиото в момента е манипулирана. Трябва да е около 2 лева, а тя е повече", обясни той.

Той заяви, че няма да участва в протестите, тъй като те са закъснели. „През последните 3 години се създаде голям балон. Фермерите не бяха подготвени за мениджърите, които продадоха скъпи трактори, за семената, които растат без влага", добави Илчовски.

„Утре ще протестират хората, които са прецакани. Европейската субсидия се използва за наддаване между фермерите. Арендата на декар е от 350 килограма зърно до 600 килограма на декар при калкулация на сегашните цени - твърде са си надскочили бизнеса", обясни Илчовски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.