• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Очевидец на катастрофата на АМ "Струма": Имаше парче гума на пътя

Очевидец на катастрофата на АМ "Струма": Имаше парче гума на пътя

/КРОСС/ Свидетелски разказ за трагедията на АМ „Струма" на един от мъжете, подали сигнал на телефон 112 за автобусната катастрофа пред bTV разкрива нови подробности за инцидента.

Илия Николов е работи на обект на 500 метра от мястото на инцидента. Заедно с колегите си укрепва свлачище в близост до пътя. В злополучната вечер той е спал в каравана на обекта.

Чувам един гръм, но не можах да разбера какво беше. Едно „бау". Слязохме с колегата Благой надолу към Кулата и гледаме, че нещо в мантинелата гори. Гореше обаче леко, после виждаме как постепенно се усилва отзад, разказа Илия.

Приближихме се и искахме да помогнем, но нямаше как. Вече беше много горещо, не можехме да се приближим до автобуса, продължи Илия Николов.

По думите му вече е имало хора, които са излезли от автобуса в лявото платно на пътя. Говореха на някакъв непознат език, не разбрах какви са, каза мъжът.

Веднага след като разбират, че е катастрофирал автобус, неговият колега - охранителят Емил, подава сигнал на 112. Той пък взел прожектор и започнал да сигнализира пи отклонява преминаващите коли. Много шофьори са спирали и също са се впускали да помагат на оцелелите.

След 17-18 минути дойде полицията. Като дойде, ние си тръгнахме нагоре, разказа Илия.

Като отиваме надолу виждаме парчета гума, които горяха, допълни работникът.

Според него е миришело "на изгоряло", но не е усетил мирис на гориво. Дали мантинелата е била запречила задната врата на автобуса, той не може да си спомни, а и отбелязва, че е било много тъмно и всичко се е случило много бързо.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.