• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Илия Гърков става Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс“

Илия Гърков става Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс“
Досегашният старши вицепрезидент „Оперативни дейности“ в Европа поема още по-големи отговорности в минната компания

/КРОСС/ Висшето ръководство на канадската компания „Дънди Прешъс Металс" оповести късно снощи повишението на проф. д-р инж. Илия Гърков в позиция Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор.

„Илия е доказал забележителното си умение да постига убедителни резултати, да преобразява минни обекти в предприятия от световна класа и да развива стабилни връзки със заинтересованите страни. Опитът и техническите му познания, в допълнение с лидерските му качества, ще подхранят организацията ни по пътя към развитие и органичен растеж. " - отбеляза Дейвид Рей, президент и главен изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс".

В новата си роля Илия ще отговаря за производствените предприятия и проектите на „Дънди Прешъс Металс", за спомагателните технически и функционални области, и ще продължи да ръководи стратегията за проучвателни дейности.

Богатият опит и познания на Илия, придобити в продължение на повече от 30 години стаж в минната индустрия, са ключови за тази роля. инж. Илия Гърков се ползва с изключителна репутация в компанията като важен участник в трансформирането на рудник „Челопеч" в минно предприятие от световна величина, успешното въвеждане в експлоатация и достигане на производствения капацитет на рудник „Ада Тепе", развитието на стабилни взаимоотношения със заинтересованите страни. С работата си през последните години той оказва решаващо въздействие върху напредъка на проучвателните дейности в България и Сърбия.

По професия Илия е минен инженер, с докторска степен от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски", София. Завършил е Програмата за висши ръководни кадри на London Business School.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дънди са крадци наистина от световна класа. Никой не знае какво правят, в какви обеми го правят, какво и къде изнасят и съответно ако плащат някакви данъци, то вероятно са симвлични, понеже те все загуби отчетат.

16.02.2024 16:50:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.