• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Зарица Динкова: Аз съм отворена към всички, които предлагат градивни решения

Зарица Динкова: Аз съм отворена към всички, които предлагат градивни решения

/КРОСС/ Работим за това да имаме здрави и сигурни туристи, които да имат добро изживяване и да искат да се връщат, и да имаме бизнес, който да е в максимално добро позициониране. Това каза снощи министърът на туризма Зарица Динкова в предаването „Защо, господин министър" по бТВ.

Тя призна, че първите й дни като министър са били трудни. „Някои не ме посрещнаха добре. В бранша има над 200 организации. Аз съм отворена към всички, които предлагат градивни решения. Вратите на министерството са отворени за предложения", заяви Динкова.

В лицето на премиера Денков и вицепремиера Габриел казва, че среща подкрепа. „Имаме уважение и колегиалност. Аз ще се съобразя с всяко тяхно решение. Аз съм фокусирана върху работата си като министър на туризма и искам да продължа това, което правим, а през следващия сезон да имаме още повече туристи", подчерта Зарица Динкова.

Тя коментира и програмата за маркетингови дейности за туристически услуги.

„Успяхме да изпълним една програма, която е най-голямата и важна стъпка за реклама на страната ни. Става дума за общините по Черноморието. С нея рекламираме директно на изходящите пазари. С тази програма бяхме готови през септември. Виждам голям ентусиазъм. Радва ме изключително много, че с тази програма стимулираме и малките общини. Ефективността ще се измерва в записванията", добави тя.

Програмата има за цел да върне доверието в традиционните пазари. „Като цяло имаме растеж за летния сезон. Акцентът ни е върху пазарите от Централна Европа - Полша, Унгария и Чехия. Отбелязва се растеж и на българските туристи. Надминахме нивата отпреди 2019 г. и декември имаме 4,9% растеж спрямо 2022 г. Някои пазари са доста изненадващи. Италианският пазар е с 48% ръст. Турският пазар е с 22% ръст. Гръцките туристи имат интерес към ски и спа курортите ни", добави министърът на туризма.

Работата по подготовката на предстоящия летен сезон трябва да започне отсега, заяви министърът. „Не обичам да тичаме след сезона. Искам отсега да бъдат решени проблемите с инфраструктурата, за да не се сблъскваме с традиционните проблеми в началото на сезона", заяви Динкова.

Преките сравнения с Гърция и Турция не са коректни, смята министърът. „Нека да работим по-ефективно и да видим какво ще се случи. Аз съм сигурна, че резултатите ни ще са добри. Тогава ще имаме възможност за по-голямо финансиране", обясни тя.

Изграждането на лифтове не е в ресора на Министерството на туризма. „Стига изграждането на лифтове да се случва по европейските правила, то не е в конфликт с екологията. Що се отнася да помагаме по линия на туристическа политика с експертите, които имаме, да инициираме срещи и да обясняваме как най-добре да се случва устойчивото развитие на зимния туризъм - аз съм абсолютно готова", подчерта Зарица Динкова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.