• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Начислиха хиляди левове за ток на изоставена постройка

Начислиха хиляди левове за ток на изоставена постройка

/КРОСС/ Шокираща сметка за ток. Мъж от Ботевградско твърди, че от години не е стъпвал в един от имотите си, а му търсят сметка за десетки хиляди киловати. Абонатът твърди, че или извънземни са си играли с електромера му, или има грешка. От Енергото обясняват, че грешката е вярна.

Собственикът на имота обясни в прякото включване по NOVA, че не е стъпвал в границите на имота от 2016 година – откакто е направил покупката. Мъжът допълни, че няма как той да е изразходил исканата за имота сума, но от енергийното дружество си искат да бъде заплатена сумата от 2436 лева – сметки, лихви и така нататък.

Кметът на село Литаково коментира, че той от две години откакто е кмет, не е виждал във въпросната къща, за която се иска голямата сума, да е имало какъвто и да е живот.

Репортерът на NOVA Румен Бахов допълни, че от ЧЕЗ са коментирали по казуса, че наскоро когато са дошли да извадят електромерите на уличните стълбове, тогава са извършили съответното замерване и всъщност за три месеца назад, каквато е практиката при продължително неотчитане, са начислили на собственика на имота цялото количество ток, като за негово улеснение са го разпределили за три месеца да бъдат платени по 830 лева.

Кметът на село Литаково изрази съмнение, че някой може да се е присъединил незаконно към тока за въпросния имот, за да бъде отчетена такава голяма дължима сума. Тук се намираме на главната улица и минават доста екипи на ЧЕЗ, така че щяха да са забелязали, ако има незаконно присъединяване.

Собственикът на имота допълни, че е поискал да бъде направена експертиза по случая. Исках да дойде лаборатория, да се направят замервания съответни, да се направи техническа експертиза, електроекспертиза. На всичко това ми отговориха с едни бланкетни отговори – все едно че просто сменят името на потребителя, без изобщо да отчетат конкретните възражения, коментира още собственикът на имота.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.