• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

СДВР: 12 души са арестувани при среднощната акция на полицията

СДВР: 12 души са арестувани при среднощната акция на полицията

/КРОСС/ 12 души са задържани при среднощната акция на МВР за вдигане на палатковите лагери, съобщи на извънреден брифинг в СДВР комисар Тони Тодоров. Всички те са арестувани за неизпълнение на полицейско разпореждане.

"Проведе се специализирана полицейска операция за премахване на предметите от възлови кръстовища в София. Тя започна в 4,30 часа. От началото на протестите говорим, че те са нерегламентирани. Вчера, на база анализ, който правим в СДВР, беше взето решение за възстановяване на обществения ред и на движението по пътищата. За тази цел служители на СДВР са пристъпили към действия към тези три места", обясни директорът на "Охранителна полиция" към СДВР Тони Тодоров на брифинг.

От полицията са използвали високоговорящи устройства, за да разпоредят на протестиращите да напуснат пътното платно и да приберат всички предмети.
Използвана е физическа сила само срещу едно лице, но в рамките на правомощията на полицията. От задържаните 12 лица, осем от тях са в Първо РПУ. Трима от тях пък не са имали документи. Всички задържани ще бъдат освободени, след като им бъдат съставени актове за неподчинение на полицейска заповед.

В СДВР са пристигнали и жалби от недоволни граждани. Една от тях е била с над 400 подписа. Те дебело са подчертали, че им се ограничава правото за свободно придвижване.

Относно буса от "Системата ни убива" Тодоров обясни, че е на наказателен паркинг, а собственикът му ще бъде глобен по надлежния ред.

От СДВР са категорични, че оттук нататък няма да позволят разполагането на палатки по възлови кръстовища в столицата.

"Ще осигурим правото на всеки гражданин да се придвижва свободно. Няма да позволяваме това повече да се случи", категоричен бе Тодоров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ВАСИЛ БОЖКОВ:

След като докараха страната ни до трета национална катастрофа, #хунтата отчаяно се опитва да задържи властта с насилие. Над граждани. Над журналисти. Над собствените си служители. Това демокрация ли е, или диктатура? Страхът им от служебно правителство е всъщност страх от честни и демократични избори, защото знаят, че при такива нямат шанс. Не позволявайте репресиите да ви уплашат. Краят на #хунтата е близо. Възмездието е неизбежно. #БъдетеСмели

07.08.2020 16:17:01

ОТРОВНОТО ТРИО

Диктатурата трябва да спре. Няма да търпим повече! Довечера ВСИЧКИ пред Министерски съвет в 20 ч. Носете храна, вода и всичко необходимо за изграждане на барикада. Заедно сме силни и само заедно ще успеем!

07.08.2020 15:44:04

Георги Дренчев и сие

ХУНТАТА ВЪЗСТАНОВИ КОРУПЦИОННИЯ РЕД В СТРАНАТА. #МУТРИ ВЪН В пленената държава, в която всеки сам се грижи за сигурността си посредством частни инициативи, каква е ролята на полицията, освен да охранява статуквото от народния гняв, с парите на поробените по места гласоподаватели и откраднати от върхушката бизнеси? Борисов и компания върнаха България в 90-те години, възстановявайки естествения хабитат на мутрите, каквито те са до един. #ОСТАВКА #МУТРИ #ВЪН #оставка #помияри довечера всички по площадите #хунтата не издържа и се показа в истинската си светлина, ден след като на партийната сбирка на герб биха журналисти, днес арестуваха мирно протестиращи хора. #мутри #вън Позволяват си тези гаври с хората, защото протестираме твърде мирно. Я да ступаме няколко полицая, я да запалим няколко микробуса, тогава друга песен ще запеят. А и повече внимание ще ни обърнат световните медии. БЪДЕТЕ СМЕЛИ! ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР! Смърт на фашизма! ГРАБВАЙТЕ ТЕЛАТА!

07.08.2020 15:23:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.