• 06 Дек 2023 |
 •  USD / BGN 1.8081
 •  GBP / BGN 2.2816
 •  CHF / BGN 2.0684
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 5°C

УНСС провежда първата ENGAGE.EU Международна научна конференция за млади учени

УНСС провежда първата ENGAGE.EU Международна научна конференция за млади учени

/КРОСС/ УНСС като партньор в Европейския университет ENGAGE.EU е домакин на първата ENGAGE.EU Международна научна конференция за млади учени на тема: „Business Environment in Europe: Addressing Societal Challenges & Developing New Perspectives“.

„Това е една чудесна инициатива на проектния екип и ние сме щастливи, че този проект набира непрекъснато скорост и развива допълнителни дейности, което означава, че това е един жив проект, една жива институция на нашите вече 9 университета, които обединиха усилията си около създаването на водещ Европейски университет“, с тези думи ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и член на Борда на ректорите на ENGAGE.EU откри конференцията и поздрави с добре дошли присъстващите в залата и онлайн.

„Тази конференция е много специална ENGAGE.EU инициатива, тъй като е първият ни съвместен форум, насочен към младите учени, и именно затова съм щастлив, че УНСС е домакин“, приветства участниците доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество и координатор на ENGAGE.EU инициативите за България. Доц. Мусов припомни, че идеята за организирането на подобна конференция, която е извън проектните дейности, първоначално е била приета със скептицизъм от някои от партньорите, но на среща на всички заместник-ректори по НИД на университетите в Алианса единодушно е било взето решение за активна подкрепа на развитието на младите изследователи. „Бордът на ректорите и Изпълнителният комитет на ENGAGE.EU вярват, че фокусът върху младите изследователи е ключов за бъдещето на Европейските университети“, подчерта доц. Мусов.

Първата ENGAGE.EU международна научна конференция на тема: Business Environment in Europe: Addressing Societal Challenges & Developing New Perspectives се провежда в два дни и ще представи теми, свързани с устойчивото развитие и иновациите, европейския бизнес и развитието на европейските общества, перспективите за европейска интеграция и др.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.