• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Форум „Правата на артистите-изпълнители"

Форум „Правата на артистите-изпълнители"

/КРОСС/ Институтът по интелектуална собственост и технологичен трансфер „Проф. д-р Борислав Борисов" (ИИСТТ) на УНСС, СНЦ „АртистАутор" и адвокатска кантора YNG Legal организират форум „Правата на артистите-изпълнители". За да участвате е необходимо да се регистрирате като попълните онлайн формуляра.

В България практиката показва, че има необходимост от регулярни информационни кампании, които представят добре структурирана информация относно правата на артистите-изпълнители в съвременната бизнес среда. Форумът ще засегне въпроси от съществено значение за повишаване на конкурентоспособността на актьорите. Обсъжданите теми са подходящи за артисти-изпълнители, продуценти, юристи, специалисти по интелектуална собственост, комуникации, студенти. 

По време на форума специалисти от академичните среди и практиката ще засегнат следните теми:
колективното управление на права на интелектуална собственост;
ролята на Министерството на културата в колективното управление на права;
измененията в закона за авторското право и сродните му права;
специфики в договорите на артистите-изпълнители.

Форумът ще се проведе на 27 февруари от 09:30 ч. в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство.

 
За организаторите:

 Институтът по интелектуална собственост и технологичен трансфер „Проф. д-р Борислав Борисов" (ИИСТТ) е основно звено на УНСС, което осъществява научноизследователска дейност и подпомага бизнеса и държавното управление по въпросите на интелектуалната собственост и технологичния трансфер. ИИСТТ работи в тясно изследователско и експертно сътрудничество с редица национални и международни организации, като Световната организация за интелектуална собственост, Европейското патентно ведомство и Службата на Европейския съюз по интелектуална собственост, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, работодателски организации, предприятия от творческите индустрии, юристи, представители по индустриална собственост и други.

СНЦ „АртистАутор" е организация за колективно управление на права, регистрирана в Министерството на културата. Сдружението се грижи за колективно представителство, управление и защита на правата на артистите-изпълнители в България от 1998 г. насам. В „АртистАутор" членуват над 340 професионални български артисти-изпълнители. 
 
YNG Legal е водеща адвокатска кантора в областта на правото на интелектуалната собственост. Екипът има дългогодишен опит в консултирането на актьори, писатели и други творци във връзка със защитата на техните авторски и сродни права. Кантората предоставя пълно правно обслужване на „АртистАутор" и участва активно в уреждането на отношенията между организации за колективно управление на права и ползватели на права.  Освен това YNG Legal предлага юридически услуги на бизнес клиенти относно структуриране на бизнеса им, данъчноправните аспекти на търговски сделки, защита на личните данните, мерки срещу изпирането на пари, дейности с криптовалути, както и в областта на трудовото и търговското право. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.