• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Започват Дните на българската индустрия

Започват Дните на българската индустрия

София /КРОСС/ В периода 28 февруари - 1 март 2012 г., в Интер Експо Център - София (бул. Цариградско шосе 147), ще се проведат Дни на българската индустрия. Форумът се организира с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Организатори са: Българска стопанска камара, Асоциация на индустриалния капитал в България, Федерация на научно-техническите съюзи в България, Българска браншова камара „Машиностроене", Индустриален клъстер "Електромобили", Българска асоциация на електротехниката и електрониката, Българската браншова камара по електронна промишленост и информатика.

 

Форумът ще бъде открит на 28 февруари в 10.00 ч. от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и зам.-председателя на БСК Георги Шиваров.

 

В 16.00 ч. на 28 февруари, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще връчи награда на министерството, с която ще бъде отличена една от фирмите-участнички. Ще бъдат връчени награди и от името на Индустриален клъстер „Електромобили” и на организаторите на форума.

Гръбнак на дискусиите в рамките на форума ще бъдат технологичните и продуктови възможности на българската индустрия. 

Ще бъде поставен акцент на екологичния транспорт и електромобилите, като един от приоритетите на родната индустриална политика, на фона на европейската стратегия за незамърсяващи превозни средства до 2020 г.

Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ) ще представи бъдещето на българската електромобилна индустрия и важните за нейното развитие фактори - опазване на околната среда, енергията от ВЕИ, иновации и ноу-хау в помощ на "зелената индустрия" електромобилостроене и т.н.

Успоредно с дискусиите в рамките на Дните на българската индустрия, ще се проведат шест тематични изложби за новости в електромобилостроенето, автоматикатa и електрониката, машиностроенето, роботиката, мехатрониката, защитата ана сигурността и транспорта и логистиката.

Представянето на нова техника, оборудване, технологии и цялостни системи за основни индустриални отрасли е традиция и част от емблемата на провежданите в Интер Експо Център професионални бизнес форуми.

Стремежът е специалисти и мениджъри от различни държави и индустриални сектори да представят своя научен, технически или производствен потенциал и да разширят деловите и търговските си контакти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.