• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

240 млн. лв. приходи са внесени в държавния бюджет от игралната и развлекателната индустрия до края на септември 2022 г.

240 млн. лв. приходи са внесени в държавния бюджет от игралната и развлекателната индустрия  до края на септември 2022 г.

/КРОСС/ На 240 млн. лева възлизат приходите, генерирани от игралния сектор в държавния бюджет до 30.09.2022 г. Това стана ясно от изказването на Ангел Ирибозов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на игралната индустрия в България на церемонията по откриването на международното изложение на игралната индустрия BEGE 2022, което се провежда днес и утре в Интер Експо Център в София. В събитието участват над 85 фирми изложители от три континента, като показват иновации и технологични решения на площ от 7800 кв. м. BEGE 2022 се провежда под патронажа на регулаторния орган за игралната индустрия Националната агенция за приходите.

„През 2021 г. постъпленията от игралната индустрия са в размер на 241 млн. лв., което е с 25% повече от 2020 г. (192 млн. лв.)", заяви още Ангел Ирибозов. Асоциацията на игралната индустрия в България е инициатор на изложението.

„Наблюдава се трайна тенденция на значителен ръст в онлайн сегмента с възход през първите 4 месеца на 2021 г. Индустрията се трансформира и заради ускореното развитие на технологиите и точно на BEGE 2022 ще усетите пулса на тази динамика", допълни той.

BEGE 2022 бе официално открито и от изпълнителния директор на Националната агенция по приходите - Борис Михайлов. „Хазартната индустрия е най-динамично развиващият се сектор в България. С компаниите от сферата работим изключително коректно", заяви той. „Важно е да се отбележи, че имаме единомислие относно важността на отговорния хазарт", допълни Михайлов.

На откриващата BEGE 2022 официална пресконференция присъстваха експерти от бранша, сред които Алекс Хаберл, мениджър регулаторно развитие, GLI Europe B.V., както и Питър Ремерс, съпредседател на отдела по залагания към Международния съвет по алкохола и други пристрастености (ICAA) и член на борда на Европейската асоциация за изучаване на хазарта (EASG). Сред говорителите бе и д-р Йорг Хофман, старши сътрудник в Melchers Law Firm. „Ние наблюдаваме регулациите в цял свят. Когато онлайн хазартът се появи, това беше територия като Дивия Запад. Но технологиите започнаха да движат индустрията. Днес, погледната отвън, България се явява център, своеобразен хъб за онлайн хазарта. И можете да се гордеете с това", сподели д-р Хофман.

За 13-ти път BEGE предоставя солидни възможности за създаване на нови стратегически партньорства и реални перспективи за стъпване на нови пазари на компаниите от развлекателната и игралната индустрия. Ключова част от изложението е Източноевропейската конференция на игралната индустрия (EEGS), която също се провежда на 23-ти и 24-ти ноември в Интер Експо Център. Тя предлага наситена програма от презентации и дискусии. Сред темите през първия ден на форума са бъдещето на игрите: метавърс, крипто, блокчейн и др.; маркетинг в хазарта; тенденции при компаниите от игралната индустрия, регистрирани на фондовата борса; новите пазари, регулациите и отговорната игра в перспектива. Акценти по време на втория ден от конференцията са регламентите и борбата с изпирането на пари, както и отговорната игра.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.