• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

"Зелени ИКТ за зелен свят" MWC Барселона 2021 - Huawei Day 0 Green Forum

"Зелени ИКТ за зелен свят" MWC Барселона 2021 - Huawei Day 0 Green Forum

/КРОСС/ „Huawei силно подкрепя зелените амбиции на ЕС за намаляване на емисиите от парникови газове".Това заяви президентът на Huawei Западна Европа Дейвид Ли на Зеления форум на Huawei Day 0 в MWC Барселона 2021.

Форумът тази година беше фокусиран върху това как ИКТ индустрията възприема Зелената сделка на ЕС и по какъв начин, чрез проучвания на казуси за стратегии за зелени телекомуникационни мрежи и ключови предизвикателства, пред които са изправени операторите, когато се опитват да постигнат въглероден неутралитет.
цифровите технологии допринасят за устойчивото развитие в региона,

В речта си на събитието Ли се съсредоточи върху това как ИКТ индустрията може да използва зелени цифрови телекомуникационни услуги, за да подкрепи своите клиенти: „Ние подкрепяме други индустрии да намалят своя въглероден отпечатък чрез ИКТ решения. Въглеродният отпечатък на ИКТ индустрията представлява само около 2% от общите емисии. Но ИКТ технологиите могат да се използват за намаляване на общите глобални емисии с до 20%. "

Той също така спомена, че Huawei вярва в използването на битове за управление на ватове. Битовете са основните единици цифрова информация, а ватовете - основните енергийни единици. Използването на битове за управление на ватове е използването на цифрови технологии за постигане на по-ефективно управление на енергията. „Интегрирането на цифрови и енергийни технологии ни позволява да използваме нови технологични постижения на изкуствения интелект, свързаността и изчисленията в облак, за да дигитализираме енергийната индустрия."

Много други видни заинтересовани страни от бранша, присъстващи на събитието, също се изказаха за критичното значение на ИКТ в зелените планове на региона. Депутатът от Европейския парламент Сузана Солис Перес заяви: "На практика всеки сектор може да се възползва от цифровите решения", а ръководителят на Digital Future Society на Mobile World Capital Барселона Карина Лопес заяви: "Постигането на нулеви емисии на въглерод не е достатъчно. Секторът на ИКТ и телекомуникациите има силата да ръководи и коренно да трансформира нашето общество. "

Ръководителят на GSMA в областта на климатичните действия Стивън Мур посочи, че операторите зависят от зелената енергия, за да помогнат за постигането на целите в други сектори, като каза: „Нашето послание към правителствата: Не можем сами да преминем към възобновяеми енергийни източници".

Техническият директор на Orange Spain Моника Сала коментира, че те планират да постигнат целта на Orange Group за неутралност до 2040 г., като намалят потреблението на енергия в мрежата, увеличат използването на възобновяема енергия в техните мрежи и разчитат повече на кръговата икономика. По подобен начин Telefónica планира да достигне нулеви нулеви емисии до 2025 г., като директорът на оперативната трансформация на Telefónica Group Хуан Мануел Каро Бернат обясни: „Ще намалим въглеродния си отпечатък възможно най-много след сценария от 1,5 ° C. И ще неутрализираме останалите емисии чрез проекти за абсорбиране на CO2. "

Други участници от индустрията също говориха на събитието за това как усъвършенстваните ИКТ технологии променят играта в различни индустрии. Управляващият директор на Vantage Towers Spain Бланка Сеня говори за начина, по който използват Digital Twins, за да намалят драстично необходимостта от посещения на площадките на кулите, като каза: "Ние вярваме, че 5G ще бъде стъпка по посока на промяна на обществото и на Европа."

Джеймс Кроушоу, главен анализатор на операторите на доставчици на услуги и ИТ в Omdia Informa Tech, обясни как намаляването на въглерода е новият фокус за ИКТ индустрията:

"Намаляването на въглерода става новият фокус - индустрията трябва да пести енергия и да намалява емисиите на въглерод. От гледна точка на енергоспестяването, фокусът се прехвърля от намаляване на абсолютното потребление на енергия към намаляване на енергийното потребление и подобряване на ефективността на енергийното използване. От гледна точка на намаляването на въглерода, въглеродните емисии на единица услуга за данни се превръщат в нова мярка за екологичност на мрежата и е необходима приложима дефиниция, за да се даде възможност за по-добро управление на пътната карта за намаляване на въглерода. "

Телекомуникационните оператори отдавна са привърженици на глобалните усилия за устойчивост, като мобилният сектор е първата индустриална вертикала, която се ангажира с целите на ООН за устойчиво развитие през 2016 г. Все още е необходима значителна работа в трансформацията на мрежата, за да могат операторите да достигнат целите си за нулев въглерод и с днешното си съобщение Huawei потвърждава ангажимента си да подкрепи този процес.

MWC Барселона 2021 работи от 28 юни до 1 юли в Барселона, Испания. Huawei ще представи своите продукти и решения на щанд 1C50 в зала 1 на Fira Gran Via. За повече информация, моля, посетете: https://carrier.huawei.com/en/events/mwc2021.

***

Реч на Дейвид Ли:

Приемане на Зелената сделка на ЕС

Здравейте всички. Добре дошли в форума на MWC Day Zero Green.

Всички знаем, че изменението на климата е глобално предизвикателство, с което трябва да се изправим заедно. ЕС е създал „Европейската Зелена сделка" за борба с тази заплаха и за насърчаване на икономическата устойчивост. Тази програма също така гарантира, че бъдещите инициативи за устойчивост са справедливи и приобщаващи за всички. Huawei силно подкрепят зелените амбиции на ЕС да намали емисиите на парникови газове с поне 55% до 2030 г. и да бъде постигне въглероден неутралитет по отношение на климата до 2050 г.

Като корпоративен гражданин на Европа, Huawei се ангажира да изпълни своята част, за да помогне за постигането на тези цели. Горди сме, че активно подкрепяме зелената и цифрова трансформация в Европа.

Първо, работим с клиенти, за да намалим въглеродния отпечатък на ИКТ индустрията. ИКТ са основата на цифровата инфраструктура, а цифровата инфраструктура е основата на икономическото развитие. Трябва да се съсредоточим както върху потреблението на енергия, така и върху енергийната ефективност. Например, чрез надграждане до влакна, Европа може да спести почти 1,8 милиона тона въглеродни емисии годишно. Това е равносилно на засаждане на 80 милиона дървета. 5G е двадесет пъти по-енергийно ефективен от 4G. Така 5G може да поддържа 5 терабайта трафик с мощност от 1 киловатчас, докато 4G може да поддържа само около 200 гигабайта от същото количество. Интелигентните технологии за оптимизация могат допълнително да помогнат на безжичните мрежи да намалят консумацията на енергия с до 35%. Ние се ангажираме да използваме технологичните иновации за подобряване на ефективността и намаляване на потреблението на енергия.

Второ, използваме цифрови технологии, за да постигнем по-ефективно управление на енергията. Ние вярваме в използването на битове за управление на ватове. Битовете са основните единици цифрова информация, а ватовете - основните енергийни единици. Интегрирането на цифрови и енергийни технологии ни позволява да използваме нови технологични постижения на изкуствения интелект, свързаността и изчислителните облаци за дигитализация на енергийната индустрия. Това подобрява енергийната ефективност и подкрепя устойчивото развитие. Дигитализацията създава платформа, която може да подобри енергийната ефективност във всички индустрии, градове и общности.

Трето, ние подкрепяме други индустрии да намалят своя въглероден отпечатък чрез ИКТ решения. Ние наричаме тази ИКТ възможност нашият „въглероден отпечатък". Въглеродният отпечатък на ИКТ индустрията представлява само около 2% от общите емисии. Но ИКТ технологиите могат да се използват за намаляване на общите глобални емисии с до 20%. Това означава, че въглеродният отпечатък на индустрията на ИКТ е 10 пъти по-голям от неговия отпечатък. Цифровите технологии са ключови за подпомагане на индустрията да постигне целите за въглеродна неутралност. Изграждането на солидна основа на цифровите технологии е като засаждането на цифрова гора.

ИКТ индустрията и всички тук допринасят за нашето пътуване към зелен и цифров свят. Много нови ИКТ технологии, като терахерци, фотонно изчисление и brain-like изчисления, ще бъдат ключови за значително намаляване на потреблението на енергия и осигуряване на голяма социална стойност.

Huawei е в Европа от 20 години. Ние сме „в Европа, за Европа". Ще продължим да задълбочаваме сътрудничеството си с европейските правителства, предприятия и екосистемни партньори. Заедно можем да изградим зелена Европа и цифрова Европа. Това е всичко в моята встъпителна реч и за днешния старт на зеления форум. Очаквам с нетърпение нашите дискусии днес и по време на MWC. Благодаря ви.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.