• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Иво Инджев за похода на Пригожин към Москва: Това беше някаква трагикомедия

Иво Инджев за похода на Пригожин към Москва: Това беше някаква трагикомедия

/КРОСС/ „Това беше някаква трагикомедия". Това заяви журналистът Иво Инджев в предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS по повод излизането на части на армията „Вагнер", командвана от Евгений Пригожин (наричан доскоро „готвачът" на Путин") в Русия с танкове и военна сила.

Инджев е убеден, че този път има някаква конспирация, но не я знаем каква е. „Нямаше никаква логика в „разходката" на силите на Евгений Прогожин - частната армия „Вагнер". Те бяха като на парад посред бял ден. Росгвардия е любимото дете на руския президент Владимир Путин. В Русия руснаци нахлуха и никаква Росгвардия не беше изправена срещу тях - едно е да биеш жени и деца на митинги, друго е да се изправиш срещу закоравели убийци".  

„Прогожин удари в слънчевия сплит Путин като каза, че не е вярно, че НАТО и украинците са се канили да нападнат Русия. Той го прави, за да спечели легитимност пред света. Руски военни кореспонденти твърдяха, че Прогожин ще бъде убит. Едно от тълкуванията е, че той се е надявал Путин да вземе неговата страна - да махне (Валерий) Герасимов и Сергей Шойгу (началникът на ГЩ на Руската армия и военният министър на Русия)", обясни Инджев.

„Прогожин каза, че причината за войната на Русия в Украйна е грабеж. Украйна е четвъртата по национални богатства в света страна. Русия контролира 15% украинска територия", обясни Инджев.

Посредничеството на Лукашенко е едно от най-унизителните неща, които се случват на Путин, каза журналистът. Според него от „разходката" печели и Украйна. На брифинга на българските държавни служби не е казано нищо, допълни Инджев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да караме поред. Иво Инджев е тъп русофоб, ментално неуверен и съдейки по снимката с един крак в гроба. Няма логика да питаш някого, дълбоко затънал в миналото, за това какво се случва сега. Пригожин не е военен командир, а бизнесмен. Вярно е че Вагнер бяха напористи, но от тях никога не се искала тактика или стратегия. От тях се искаше натиск и неотстъпчивост. Правеха го за пари и го правеха много добре, но те са малка част от руските сили. Възможно е само чеченците да са повече. Ако всички получават оръжията и боеприпасите които искат, всички ще се придвиват по-бързо. На укропитеците все едно дали Вагнер, дали Ахмат, дали Росгвардия и ВДВ- все им е в гъз. Русия си е на място и ще стои там вечно а от Украйна ще остане 1/5 1 без излаз на море. А Вагнер не ги мислете-до ден -два ще са пак на позиции. Може само да им сменят някой и друг командир.

26.06.2023 11:59:53

Теодор

Путин изгуби най добрата си щурмова армия с най добрия си военен командир Пригожин ,Вагнер спечелиха единствените победи в Украйна при Мариопол и Бахмут ,сега Путя е без тях да видим как крадците на перални и тоалетни бидета ще се справят

26.06.2023 11:18:30

Анонимен

Продажен глупак.

26.06.2023 10:48:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.