• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Левон Хампарцумян: Стоките по-скоро ще поскъпват, не може да очакваме цените да тръгнат надолу

Левон Хампарцумян: Стоките по-скоро ще поскъпват, не може да очакваме цените да тръгнат надолу

/КРОСС/ Със сигурност стоките по-скоро ще поскъпват. Едно ходене на пазар, ако преди е било за 20 лв., сега е за 50 лв. Не може да очакваме цените да тръгнат надолу. Те ще запазят високите си нива, а доходите ще ги догонват. По-скоро бихме очаквали повишаване на доходите, отколкото намаление на цените. Това каза за бТВ банкерът Левон Хампарцумян.

Той подчерта, че ръстът или спадът на инфлацията има два сценария.

"Единият е, че вече сме минали един остър пик на инфлацията, като при някои стоки достигна 20% и догодина ще има успокоение. Или ще има по-продължителен период на инфлация - около 5-6%, и отново ще тръгне затихване, само че по-бавно. Дали ще спадне по-рязко през 2023 г., или ще имаме две-три години, в които ще спадне по-бавно - и двете предположения имат основания", каза още Хампарцумян.

„За съжаление, това е и една от нейните цели. Има хора, чиито доходи бързо догонват инфлацията. Има и хора, при които това не се случва. Обикновено доходите догонват инфлацията с известно закъснение. Едно от нещата, които човек може да направи, е да се откаже от нещата, които не са му необходими. Това обаче, ако стане по-масово води до стагнация и рецесия", добави Хампарцумян.

"Ако купуваме жилище за собствено потребление няма голям риск. Ако сме купили имот с цел инвестиция, то би било имало проблем със спада на цените", коментира финансистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Капиталът винаги е бил паразитиращ, а финансовият капитал е на върха на пирамидата на паразитиращите крадци. И отново се прави опит да се докаже твърдението за безалтернативност. Системен проблем се решава с нови системни решения, не като просто се констатира. Хората не са придатък към функционирането на капитала. В момента опашката върти кучето и спиралата от проблеми е доказателство.

29.12.2022 08:56:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.