• 01 Дек 2022 |
 •  USD / BGN 1.8850
 •  GBP / BGN 2.2614
 •  CHF / BGN 1.9848
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 2°C

ССФ: Физическите активности могат да спомогнат за превенция на сърдечната недостатъчност

ССФ: Физическите активности могат да спомогнат за превенция на сърдечната недостатъчност
Инициативата „Световен ден на сърцето“ предизвиква хора от цял свят да се движат по маршрут във формата на сърце

/КРОСС/  60 милиона души по света живеят със сърдечна недостатъчност
Промяната в ежедневните навици с включени повече физически активности значително допринася за здравето на сърцето - превенцията намалява риска от заболяванеBoehringer Ingelheim подкрепя тазгодишното предизвикателство на Световната сърдечна федерация да насърчи включването на повече физически активности в ежедневието.

Световната сърдечна федерация стартира инициатива по повод Световния ден на сърцето, 29 септември 2022 г., която цели да насърчи хората да извършват повече физически дейности в ежедневието си. Boehringer Ingelheim подкрепя идеята и кани повече хора да се включат в предизвикателството за повече движение, като се разходят, бягат или карат колело по маршрут във формата на сърце в своя град и предоставя примерен маршрут в София https://goo.gl/maps/mHApUXugyEgMrgFPA

Да се погрижиш за собственото си здраве винаги е най-добрият начин за справяне със заболяванията - особено при тези, за които все още няма лечение. Сърдечната недостатъчност е едно от тези заболявания. Но превенцията може да бъде доста лесна, тъй като дори ежедневните физически активности сами по себе си помагат да се намали риска от развитие на това заболяване.

Boehringer Ingelheim подкрепя тази профилактична мярка, като цели да помогне на хората да водят здравословен начин на живот, за да предотвратят появата на много здравословни проблеми. Фармацевтичната компания подчертава своя ангажимент за насърчаване на активен начин на живот, като застава зад инициативата на Световната сърдечна федерация за повече физически активности, която ще се проведе на Световния ден на сърцето, 29 септември 2022 г.

Сърдечната недостатъчност е прогресиращо, инвалидизиращо и потенциално животозастрашаващо заболяване. Настъпва, когато сърцето вече не е в състояние да изпомпва достатъчно количество кръв необходимо за организма. Заболяването засяга над 60 милиона души по света1 и е причина за почти 2 милиона хоспитализации годишно само в Европа2. Последствията са тежки, както за пациентите, така и за здравната система, поради разходите за прием в болница, а също така и за националната икономика - чрез разходите за болнични при отсъствие от работа. Въпреки че няма лечение или лекарствена терапия за това заболяване, повишаването на физическата активност може да бъде лесно изпълнимо. Това се отнася особено и за хора с диабет и под стрес - два от основните рискови фактори за развитие на сърдечна недостатъчност. Ежедневните физически активности могат да намалят риска от сърдечна недостатъчност, както и други сърдечно-съдови заболявания.

Световната сърдечна федерация приканва участниците в инициативата да следват маршрута във формата на сърце и да го запазят в приложение за проследяване (например Strava). Също така, участниците могат да качат своите резултати на уебсайта на инициативата като скрийншот от обиколката, снимки и селфита, например пред известна забележителност по маршрута. По този начин хора от цял свят ще напомнят колко са важни ежедневните физически дейности и положителния ефект от тях.Поканата е отправена към всички, които искат сами да направят нещо за да промотират сърдечното здраве и да видят своя град от нов ъгъл, като следват и проследяват маршрута за физически дейности. Снимките ще добавят допълнителна видимост на кампанията за сърдечно здраве.

Boehringer Ingelheim подкрепя множество инициативи, които целят да промотират доброто здраве. Част от отговорното отношение на компанията е и подкрепата на световната инициатива Making More Health, както и настоящия проект "Световен ден на сърцето". Boehringer Ingelheim се стреми да предоставя различни материали и инструменти, с които всеки може лесно и последователно да прави нещо за здравето си всеки ден и така да направи стъпка към по-здравословен начин на живот.
За Boehringer Ingelheim

Мисията на Boehringer Ingelheim е да открива и проучва нови и по-добри медикаменти, които подобряват живота на хората и животните. Като водеща научноизследователска биофармацевтична компания, Boehringer Ingelheim създава стойност чрез иновации в области на непосрещнати до момента медицински нужди. Компанията е основана през 1885 г. като семейна собственост и като такава предприема действия в дългосрочна перспектива. Приблизително 52 000 служители на компанията работят усилено в повече от 130 пазара по целия свят за трите бизнес-сегмента: фармацевтични продукти за хуманната медицина, ветеринарна медицина и биофармация. Научете повече на: www.boehringer-ingelheim.com.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.