• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Василий Небензя: Иранската атака е резултат от бездействието на СС на ООН по отношение на израелската атака срещу ирански дипломатически съоръжения

Василий Небензя: Иранската атака е резултат от бездействието на СС на ООН по отношение на израелската атака срещу ирански дипломатически съоръжения

/КРОСС/ Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя нарече парад на лицемерието и двойните стандарти свиканото спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН за ответния удар на Иран срещу Израел, съобщава ТАСС.

"Вие много добре знаете, че атака срещу дипломатическа мисия е казус за войната и ако западните мисии бяха атакувани, вие без колебание бихте предприели ответни мерки и ще докажете в тази зала, че сте прави за вас. Що се отнася до западните мисии и западните граждани, това е свещено и трябва да бъде защитено", каза той на заседание на Съвета за сигурност на ООН, свикано в отговор на удара на Иран по израелски военни цели. Днес в Съвета за сигурност се разгръща такъв парад на лицемерието и двойните стандарти на Запада, който дори е някак си неудобен за гледане", отбеляза дипломатът.

Небензя добави още, че иранската атака е настъпила в резултат на бездействието на Съвета за сигурност на ООН по отношение на израелската атака срещу ирански дипломатически съоръжения.

"Това, което се случи през нощта на 14 април, не се случи във вакуум. Стъпките на Иран бяха отговор на срамното бездействие на Съвета за сигурност на ООН, отговор на явната атака на Израел срещу Дамаск, а не първата, която непрекъснато бомбардира от Израел", каза той.

Припомняме, че малко след 23 ч. вчера, 13 април, Иран изстреля по Израел стотици дронове. Синхронизирано имаше нападения на подкрепяни от Иран бойци от Ливан и Йемен.

Йордания се включи в свалянето на ракетите.

По данни на израелската отбрана 99% от въздушните цели са прехванати и свалени преди да достигнат до целите си. Десетки от дроновете и ракетите са били свалени извън пределите на израелската територии.

Има нанесени щети, които са леки - върху една израелска военна база. 10-годишно момиче е получило наранявания от шрапнели в в региона Арад, южната част на Израел.

Вестник "Ню Йорк Таймс" цитира двама израелски служители, според които Иран е изстрелял общо 185 безпилотни самолета, 36 крилати ракети и 110 ракети земя-земя.

Световните лидери осъдиха иранските атаки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На Небензя май му свършва бензина... Чуди се завалията как да оправдае Иранските башибозуци....

15.04.2024 15:02:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.