• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Джо Байдън се зарече да "освободи" Иран

Джо Байдън се зарече да "освободи" Иран

/КРОСС/ Президентът на САЩ Джо Байдън вчера се зарече да "освободи" Иран и заяви, че демонстрантите, които работят срещу правителството на страната, скоро ще успеят да се освободят, предава Ройтерс.

"Не се притеснявайте, ние ще освободим Иран. Те ще се освободят съвсем скоро", каза Байдън по време на обширна реч в рамките на кампанията в Калифорния, докато наоколо се стичаха десетки демонстранти с плакати в подкрепа на иранските протестиращи.

Байдън не разясни казаното от него и не уточни какви допълнителни действия ще предприеме по време на изказването си в колеж близо до Сан Диего.

Съветът за национална сигурност на Белия дом не отговори веднага на молбата за коментар.

Продължаващите вече седем седмици демонстрации в Иран бяха разпалени от смъртта на 22-годишната Махса Амини, задържана от иранската нравствена полиция.

Протестите, предизвикани от смъртта на Амини на 16 септември, показаха непокорството на много млади иранци, които оспорват властта на управляващото духовенство, и преодоляване на страха, който задушаваше инакомислието длед Ислямската революция от 1979 г., коментира Ройтерс.

В сряда Съединените щати заявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от състава на 45-членната Комисия на ООН за положението на жените (CSW) заради отричането на правата на жените от страна на правителството и бруталните репресиите срещу протестите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Иран е богата на ресусрси държава , някой съмнява ли се че трябва да бъде освободен.

04.11.2022 10:28:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.