• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Напрежението между Израел и Иран. Как може да бъде разрешен конфликтът

Напрежението между Израел и Иран. Как може да бъде разрешен конфликтът

/КРОСС/ Иран легитимира себе си като един генератор на случващото се в Близкия изток. Това каза в BTV „Тази сутрин" Николай Гълъбов, бивш взводен командир от армията на Израел и председател на Федерацията на ционистите в България.

Досега Иран седеше в сянка и действаха чрез своите проксита „Хизбула", „Хамас" и хутите от Йемен. Те обаче направиха грешка с тази атака. Трябва да се отбележи, че това е най-голямата атака в света с толкова много дронове и балистични ракети, изстреляни за едни път към една държава, поясни той.

Николай Гълъбов подчерта също така, че Израел много добре успя да отбие тази атака с помощта на т.нар. широка коалиция - САЩ, Великобритания, Йордания и Франция. Това според него е показало на Иран, че има далеч по-сериозен съперник срещу себе си, който „няма да позволи да търси доминация, радикализация и ескалация на напрежението в района".

Това, което направи Израел, е да покаже, че може да се защити с помощта на високите технологии. Виждаме, че на други места със същите тези дронове се постигат големи разрушения, но това не се случи в Израел, каза още Николай Гълъбов.

Отговорът на Израел ще бъде съобразен с мнението на партньорите им в тази широка коалиция, смята още той. А атаката с дронове срещу иранския град Исфахан според него не могат да бъдат преписани на Израел, защото те са излетели от територията на Иран.

С тези дронове се показа, че се знае къде са ядрените мощности на Иран и къде са техните високи технологии. Показва се също така на Иран, че е ясно откъде тръгват техните атака и къде са концентрирани военните сили. Всичко се знае за Иран и нещата няма да им се случат така лесно, както те искат, коментира още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пич, много вдъхновено, ама не е истина. Иран направи такава атака сама за да правери тактиката за масирано нападение и да порвери с какъв обем може да затрудни ПВО. И, очевидно го е постигнал. Защитата е стревала 10 пъти повече от атаката. Независимо от усилията на коалицията ракетите за които е било решене ода достигнат, са достигнали целите си. Това също е сигнал за Израел. Иран знае къде и с какво да удари, ако реши. И ще отговаря на всяка атака на Израел. Времената са нови. Израел вече не страшилището на Близкия изток, а враговете му стават все по-много. Времето на безнаказания егоцентризъм свърши.

22.04.2024 14:44:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.