• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Ще ескалира ли напрежението, след като Израел атакува с ракети обекти в Иран

Ще ескалира ли напрежението, след като Израел атакува с ракети обекти в Иран

/КРОСС/ Развитието на събитията в този момент зависи от две неща - дали е приключила атаката срещу Иран и дали Техеран ще реши да отвърне. Според журналиста Георги Милков, нито западните, нито регионалните сили искат война между Израел и Иран.

74% от израелците не искат война с Иран, американците не искат война с Иран, европейците не искат война с Иран, никой не иска война с Иран, но за Нетаняху тази война е много важна. Той има своите причини за това - след шест месеца война в Газа, той така или иначе не получава това, което иска, Хамас не се предава, в същото време ужасна хуманитарна криза, бяха избити повече от 30 000 цивилни - жени и деца. Не е успял и най-важата задача - да освободи повече от половина заложници - 130 заложници все още не са освободени. Съответно срещу его има силна кампания вътре в страната и това го кара да търси изход в друга страна и такъв изход би бил война с Иран, която обаче Израел не може да води сам, заяви в БНТ „Денят започва" Георги Милков. Той изрази надежда механизми, които да предотвратят негативен развой на събитията - "отговор на отговора".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще зависи от Израел. Иран със сигурност ще отговори и на сегашното нападение и няма да остави ционистите да имат последната дума. Нетаняху може да се яви на поправителен. Ако преглътне новия, все още очакван, отговор на Иран, нещата ще се уталожат. Ако отново се направи на интересен ще яде дървото.

19.04.2024 17:04:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.