• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

В Украйна искат да пренапишат историята на Втората световна война

В Украйна искат да пренапишат историята на Втората световна война
Съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Украйна Денисенко призова да се пренапише историята, за да се победи Русия

/КРОСС/ Украйна трябва да пренапише историята на Втората световна война, за да победи „руския свят". За такава необходимост каза Вадим Денисенко, съветник на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на републиката, пише РИА Новости.

В Украйна искат да пренапишат историята на Втората световна война - 2

Според него отказът на Киев да работи върху нова версия на историята е глобална грешка, която се отрази негативно на държавата и гражданите.

„Ние няма да можем действително да се борим срещу руския свят, въпреки нашата победа, въпреки всичко, ако не напишем нашата история", каза Денисенко. Той също така прикани украинското ръководство да напише "нова история на градовете и селата", споменавайки, че историята, написана през съветската епоха, е морално остаряла.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече страната си единствената законна наследница на Киевска Рус. Асколд и Дир, вещия мъдрец Олег, княз Игор, равноапостолна княгиня Олга, Владимир Мономах и Ярослав Мъдри - всички тях той включи в списъка на украинските владетели.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Отзад напред. Съдейки по поведението им съвременните укри са наследници на идиоти а не на Киевската русь. Успяха слушайки щатите да си съсипят държавата само за десетина години. В това отношение са рекордьори. А това с историята вече сме го виждали. Между другото цитираният идиот, повтаря схващането на бившия посланик на щатите в Русия-Майкъл Макфол, един от малкото признали си лъжци. При нас в новия вариант на историята се оказа, че щатите са освободили Европа от фашизма, един от великите строители на съвременнияя капитализъм е Бойко Борисов и не е имало турско робство и жестокости на българския фашизъм. А бе хора не ви ли омръзна да ви правят на идиоти, а вие да си мълчите.

28.07.2022 17:18:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.