• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Италия ще забрани празнуването на Нова година навън

Италия ще забрани празнуването на Нова година навън

/КРОСС/ Италианците ще трябва да празнуват Нова година на закрито, защото правителството планира да забрани новогодишните тържества на открито, предупреди италианският министър за регионалните въпроси Франческо Боча пред италианската телевизия РАИ.

"Ако правителството реши, че хората ще трябва да си стоят у дома след определен час, то тогава хората ще трябва да се прибират у дома независимо от онова, което имат да вършат", каза Боча.

Той подчерта, че няма да има изключения от полицейския час на 31 декември за празнуване на открито и че хората трябва да празнуват у дома.

Твърди се, че пред колеги от кабинета Боча заявил "Само през трупа ми!", когато било споменато като вариант да се промени настоящият полицейски час от 22.00 ч. на по-късен час. Запитан по този въпрос от телевизия РАИ той защити позицията си.

Правителството на премиера Джузепе Конте е изправено пред трудно решение да прецени до каква степен могат да бъдат облекчени антикоронавирусните рестрикции. Очаква се правителството да публикува нови правила до четвъртък най-късно.

Във вторник кабинетът ще обсъжда мерките с ръководителите на италианските области. Областният управител на Лигурия Джовани Тоти вече призова за Рождество Христово да има малко повече свобода за икономиката и социлиазириането в райони с нисък ръст на заразата.

Той предложи на ресторантите да се разреши да работят вечерта. Сега те затварят врати в 18.00 ч. Джовани Тоти предложи и да се разреши на хората да присъстват на литургията на Бъдни вечер.

Други спорни въпроси са разхлабване на забраната за пътуване между областите, което би позволило на хората да се съберат с роднините си за празниците, както и възможността за ски уикенди.

Ръководителят на Националната асоциация на медиците Филипо Анели предупреди, че не трябва да има "свобода за всички и за всичко" и каза, че рестрикциите трябва да останат в сила, за да се избегне ново увеличаване на случаите на зараза.

В неделя Италия съобщи за нови 20 648 заразени с коронавирус и 541 смъртни случая, свързани с Ковид-19. В събота бяха регистрирани 26 648 новозаразени и 686 починали, предаде Ройтерс.

От избухването на пандемията в Италия през февруари жертвите на коронавируса достигнаха 54 904, което я нарежда на второ място по този показател в Европа след Великобритания. Общият брой на случаите на коронавирус в Италия е 1, 585 милиона.

Вчерашните данни потвърждават намаляване през последните дни на новите случаи на заразяване, отбелязва агенцията.

Макар че броят на починалите от Ковид-19 в Италия е сред най-високите в Европа, нарастването на броя на приетите в болница и в интензивните отделения се забавя, което предполага, че поредната вълна на заразата спада

Очаква се в близките дни Италия да приеме нови мерки за сдържане на коронавируса по време на коледните празници.

Вестниците "Република" и "Кориере дела сера" съобщиха вчера, че правителството смята да забрани работата на ресторантите на 25 и 31 декември

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.