• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Русия ще помогне на Италия в борбата с коронавируса

Русия ще помогне на Италия в борбата с коронавируса

/КРОСС/ Русия ще помогне на Италия в борбата с коронавируса заради тежката ситуация в страната. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл след телефонен разговор на руския президент Владимир Путин с италианския премиер Джузепе Конте.

Руската страна е потвърдила готовността си да изпрати в Италия средства за защита, мобилни комплекси за аерозолна дезинфекция, медицинско и друго оборудване. В най-засегнатите райони на страната ще бъдат командировани бригади руски специалисти.

Доставките ще се осъществяват по линия на министерствата на отбраната. За целта ще се използват самолети на руските въздушно-космически сили. Владимир Путин е изразил подкрепата си за ръководството и за народа на Италия във връзка с крайно тежката епидемиологична обстановка в страната. 

На свой ред Джузепе Конте е изказал искрената си благодарност за стъпките, които предприема Русия в подкрепа на Италия в толкова трудно за нея време.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Костадин

Италия е в шок: Америка тайно извозва лекарства от Италия, а помощта идва от Русия! Какво прави "СУПЕР ДЪРЖАВАТА" и какво прави "Слабата" Русия! https://www.youtube.com/watch?v=BZi8-sXPMN0

23.03.2020 16:57:29

Анонимен

Странно! Вездесъщият ЕС не откликна на молбата на Италия за помощ (е, солидарни сме с италианския народ, поредното тъпо европейско нищоправещо клише), а Русия, големият враг (в кавички), помага!!!... Е, кой е солидарен и човечен и кой е боклук? За пореден път се убеждаваш в какъв измамен строй живееш и, че пет пари не струват европейските ценности, догми, общо бъдеще и пр. глупости! Някога се надявах, но отдавна не вярвам в ЕС.

22.03.2020 20:24:25

Анонимен

За какво говорим .Маи този ЕС нещо се препука.При такива случей трябваше сериозна организация.Запада винаги са били егоисти и еснафи.А що се отнася до Русия ,народа е им и страдал те знаят какво несгода.Нормално е да предложат помощ.Наи вече те са мощна държава както и Китай.Макар те са други като маталитет .Да не говорим за Куба и Венецуела всички знаем колко земни хора.

22.03.2020 19:53:51

Анонимен

Не очаквах това от Русия. - Напротив, точно това трябва да се очаква! Русия, Китай изпращат реална помощ в апаратура, лекарства и медицински персонал! Освен тях, реална помощ оказва Куба - изпращайки медици, имащи опит в борбата с ебола - друга силно заразна болест! Помощ предлага и Венецуела.

22.03.2020 16:32:35

Анонимен

Воздушно-космические силы России сосредоточили девять военно-транспортных самолетов Ил-76 для доставки бригад вирусологов и оборудования в Италию с целью борьбы с коронавирусом. Самолеты были переброшены с аэродромов базирования в Псковской, Ульяновской и Оренбургской областей. На данный момент создание авиагруппировки завершено.

22.03.2020 12:02:42

Анонимен

Идиот! Не сме роботи, а РОБИ!

22.03.2020 11:36:10

Анонимен

Каквото и да ни облъчват, руснаците са ПРОСТО хора ... А, ние станахме роботи!

22.03.2020 11:35:04

Анонимен

Не очаквах това от Русия.

22.03.2020 11:14:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.