• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Цвета Караянчева връчи наградата „Пазител на традициите“ на празника Кукеровден в Ивайловград

Цвета Караянчева връчи наградата „Пазител на традициите“ на празника Кукеровден в Ивайловград

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Пазител на традициите“ на Стефан Джимов на празника Кукеровден в Ивайловград. Тя му пожела още дълги години да е част от кукерската група, която пресъздава обреди и обичаи.

Щастлива съм, че съм на Вашия празник, който показва, че нашите традиции във времето не са забравени. Само те могат да ни държат живи, будни и да ни помагат да гледаме напред, обърна се Цвета Караянчева към участниците в Кукеровден.

Тя им пожела да продължават със същия устрем и огън в сърцето си да гонят злите сили, да продължават традициите. Защото децата ни са тези, които ще ги поемат от нас, ще ги развиват във времето и ще ги предават на своите поколения, допълни председателят на парламента. По думите й празникът в Ивайловград зарежда с много сила и оптимизъм.

Днес посетих антична вила „Армира“ и искам да поздравя кмета на община Ивайловград Диана Овчарова и нейния екип за проекта, който са спечелили за този археологически обект, отбеляза председателят на Народното събрание. Това е възможността Ивайловград да се популяризира не само в България, но и по света и тук да идват много повече туристи, които да разнасят славата на този прекрасен край и на тези прекрасни обичаи, добави Цвета Караянчева.

Стотици жители и гости на Ивайловград присъстваха на традиционния празник Кукеровден, който живеещите в квартал Лъджа традиционно организират в навечерието на Сирни заговезни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В заглавието сте пропуснали да допълните, че специалистката по изготвяне на поцинковани кофи Цвета Карянчева, тържествено, както в скръбта си към Левски, в качеството си на пекинска патица е връчила еди какво си...

01.03.2020 01:37:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.