• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Иван Таков: По силата на печата и писалката малка групичка на "Позитано" прави каквото си иска в БСП

Иван Таков: По силата на печата и писалката малка групичка на "Позитано" прави каквото си иска в БСП

/КРОСС/ По силата на печата и писалката една много малка групичка на "Позитано" прави каквото си иска в БСП. Това заяви лидерът на столичните социалисти Иван Таков в предаването "Беновска пита" ден преди провеждането на Градската конференция на БСП - София. С нея приключва наложеният наказателен извънреден отчетно-изборен цикъл в организацията.

Заседанието на Градската конференция е насрочено за неделя, 21 април, от 10,00 часа в залата на ул. "Позитано" №20.

"В последните дни чух представители на най-тясното ръководство на "Позитано" бодрячески да заявяват, че районните конференции в София били минали направо страхотно. И съм изумен от тези твърдения, тъй като имам наблюдение върху всички проведени форуми, коментира Иван Таков. - Колко да е страхотно наемането на охранителна фирма да пази и да не допуска хора, които ликвидаторите смятат, че не са делегати на конференцията. Или действащият председател на районната организация да не бъде нито уведомен, нито поканен на конференцията".

Според Иван Таков, голяма част от делегатите на утрешното заседание на Градската конференция все още не са уведомени за провеждането й. Той самият, като делегат, не е бил официално информиран за форума.

"Градската организация се състои от 24 районни организации. На утрешната конференция няма да има делегати от всичките, каза Иван Таков. - Причината е, че в някои райони ликвидационните групи не си свършиха работата. В "Люлин" прекратиха конференцията, защото не им харесало как се развива форумът. Не бил в полза на ликвидаторите. В "Красна поляна" - район, в който през последните години БСП има най-високи резултати в София, ликвидационната група изобщо не проведе конференция. Тези два района на практика няма да имат делегати на утрешната Градска конференция. Изброените факти поставят под съмнение изобщо легитимността на този форум. Изначално този назначен служебно предсрочен отчетно-изборен цикъл в София е нелегитимен".

Лидерът на столичните социалисти изрази притеснение, че след по-малко от месец стартира предизборната кампания за предсрочните парламентарни и европейски избори, а най-голямата организация на БСП в момента е раздирана от скандали.

"При това положение, какъв резултат да очакваме на 9-ти юни, попита Иван Таков. - Досега Градската организация не е имала възможност дори да номинира кандидати за народни представители и евродепутати, както е по Устав. В същото време се готвят да подреждат листи на нова Градска конференция на 25 април. По силата на печата и писалката една много малка групичка на "Позитано" прави каквото си иска в БСП".

Иван Таков добави, че Движение "Бузлуджа" в партията беше създадено като контрапункт на всичко това, което се случва в БСП в момента. "То е чисто вътрешнопартийно движение, което е в противовес на всичко онова, което не харесваме в партията. И по-конкретно - в хората, които управляват партията, заяви той. - Движение "Бузлуджа" е платформа за разговор. Чрез нея искаме да продължим работата си за обединение на БСП и на лявото в България".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

didier93

Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €800,000,00 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93@gmail.com Имейл: didierdf93@gmail.com

21.04.2024 02:02:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.