• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Христо Иванов, ДБ: Реалният шанс за излъчване на правителство е вторият мандат

Христо Иванов, ДБ: Реалният шанс за излъчване на правителство е вторият мандат

/КРОСС/ Считаме, че реалният шанс за излъчване на правителство е вторият мандат. Втората по големина политическа сила получи мнозинството от гласовете на гражданите, желаещи промяна. Отговорността е възложена на "Има такъв народ".

Това каза на излизане от консултациите при президента Румен Радев председателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Нашият водещ въпрос не е може ли да бъде излъчено правителство, мнозинство за каквото и да е правителство в този парламент ще се намери, даже много по-голямо отколкото би могло да се очаква, големият въпрос е: Може ли това правителство да свърши работа и то точната работа", коментира Иванов.

Ако от "Има такъв народ" потърсят подкрепата на "Демократична България", тя ще бъде готова да влезе в отговорни и конструктивни разговори на база на тяхната визия какво би могло да бъде новото управление, каза по-рано пред държавния глава Христо Иванов.

"На този етап здравата основа, върху която трябва да се разсъждава и върху която трябва да фокусираме усилията си за отговорен опит да излъчим управление, е мандатът на втората политическа формация. Тези, които искаха промяна, в своето мнозинство избраха да възложат надеждата си за реализиране на ново управление на "Има такъв народ", допълни той.

По думите му, "Демократична България" има своята амбициозна визия за решаване на трите кризи, пред които е изправена България - здравна, икономическа и криза на държавността.

"Избирателят отреди на "Демократична България" петото място в парламента. Това място е силно подобрено от гледна точка на досегашните ни резултати и очакванията, които бяха формирани. Ние сме политическа сила във възход, но не считаме, че това място ни отрежда сред онези субекти, които биха могли да имат първостепенна роля в претендирането за мандат, който вие да им връчите", каза още Иванов, обръщайки се към президента.

Според Иванов, тази криза нито започва, нито свършва с това управление и: "трябва да съумеем не просто да приключим десетгодишното управление на Борисов и да излезем и да си отдъхнем от това несъмнено, но и да видим в дълбочина, в корена онези предпоставки институционални и конституционни, които са направили възможни дефицити, за да намерим трайно решение".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами то след като са се договорили всички няма как да не стане така. Видяхме как всички скочиха на ГЕРБ и ги саботираха, въпреки че имат в пъти по-малко гласове от тях. Сега ще се опитат да въздигнат Слави Трифонов, за да може и те да облажат малко от властта, защото нямат никакъв шанс иначе да се доберат до нея.

25.04.2021 10:11:13

Калоян

Как любовно Радев гледа Ицето Иванов! Дали нямаме новина?

21.04.2021 18:25:20

Коцето

Реално този парламент няма шанс да сглоби добър кабинет. Всичко друго ще е компромис. И Иванов би трябвало да го осъзнава.

20.04.2021 20:05:01

Калоян

На Христо Иванов много му се иска отново да стане министър, за да може пак да захлеби, но всичко вече зависи от клоуна Станислав Трифонов от Учиндол!

20.04.2021 11:02:13

Асен

Много надува главите на хората Иванов през миналото, че е голям управленец, а сега бяга ...

19.04.2021 18:08:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.